Ontdek de faculteit Diergeneeskunde

tot

De Universiteit Utrecht is de enige universiteit in Nederland met een faculteit Diergeneeskunde. Benieuwd naar een kijkje achter de schermen? Meld je dan aan voor een rondleiding en kom meer te weten over de werkzaamheden en het academisch onderzoek dat hier verricht wordt.

Een katpatient met kanker wordt met zorg onder een bestraler gelegd door medewerkers van het academische dierenziekenhuis in Utrecht.

Tijdens een indrukwekkende rondleiding door onder andere het academisch dierenziekenhuis van de Universiteit Utrecht krijg je een indruk van de werkzaamheden en het onderzoek dat Utrechtse dierenartsen en wetenschappers vandaag de dag verrichten. Je krijgt meer informatie over wetenschappelijke ontwikkelingen en onderzoeken die niet alleen bijdragen aan een betere gezondheid van dieren, maar ook aan die van mensen.

One Medicine

Tijdens de rondleiding vertellen we je onder andere meer over UTOMIC, het Utrecht Translational One Medicine Innovation Centre. Aandoeningen als kanker, hart- en vaatziekten, diabetes en andere chronische ziekten kosten per jaar het leven aan ruim 41 miljoen mensen wereldwijd. Maar wist je dat dezelfde chronische ziekten ook bij huisdieren voorkomen? Daarom werken dierenarts-onderzoekers van de faculteit Diergeneeskunde steeds vaker samen met arts-onderzoekers van o.a. het UMC Utrecht. Onderzoek naar dezelfde chronische ziekten bij mensen en dieren staat bekend als One Medicine en leidt tot betere diagnostiek en behandeling voor beiden. Met de oprichting van UTOMIC tillen we dit onderzoek nu naar een nog hoger plan.

Geef om gezondheid van mens en dier
Begindatum en -tijd
Einddatum en -tijd
Locatie
Yalelaan 108
Entree
Gratis. Een vrijwillige bijdrage aan het One Medicine onderzoek is van harte welkom.
Aanmelden

Meld je hier snel aan. Een beperkt aantal plaatsen is beschikbaar. 

Meer informatie
Over het Universitair Dierenziekenhuis