Online workshop 'Naar een inclusief curriculum' ism One Book One Campus

tot

In deze online sessie zal Marina de Bies van de Anton de Kom Universiteit in Suriname haar ervaringen met inclusief onderwijs en het dekoloniseren van kennis in het onderwijs delen. Ze zal bespreken wat lokale kennisproductie is en hoe je dit als docent kunt integreren in je onderwijs om een meer inclusief curriculum te creëren. Aan de hand van voorbeelden en reflectie leer je meer over het integreren van meer diversiteit in je onderwijs.

Deze workshop is onderdeel van One Book One Campus 2024: een leesevenement van het EDI office aan de Universiteit Utrecht dat als doel heeft ons begrip van de wereld en onszelf te verbreden samen een goed boek te lezen. Het biedt mogelijkheden om anderen te ontmoeten en met elkaar in contact te komen. Het geselecteerde boek van dit jaar is Wij Slaven van Suriname van antikoloniale schrijver, dichter en activist Anton de Kom (1898-1945).

Begindatum en -tijd
Einddatum en -tijd