Online talkshow: Beter af met vrouwelijke managers?

tot
Vrouw houdt mok met tekst "Like a boss" in haar handen

Deze maand gaat in Nederland het wettelijk vrouwenquotum voor bedrijven gelden. Bij dat onderwerp gaat het vaak over de manier waarop vrouwen naar de (sub)top kunnen doorgroeien. Maar een interessantere vraag is misschien wel: wat gebeurt er als ze daar eenmaal zijn? Op 13 januari houdt de Future of Work hub van de Universiteit Utrecht een online bijeenkomst waarin onderzoeksresultaten hierover worden besproken door wetenschappers en mensen uit het bedrijfsleven.

Is een gelijke verdeling van mannen en vrouwen in de managementlaag wenselijk vanuit het idee dat dit eerlijker is, of heeft het ook praktische voordelen? Dragen vrouwelijke managers bij aan een kleinere salariskloof tussen mannen en vrouwen? Of aan een betere bedrijfscultuur? Op de bijeenkomst presenteren wetenschappers hun onderzoeksbevindingen met korte videoclips. Die resultaten worden besproken in een online talkshow over de vraag: in hoeverre dragen vrouwelijke leidinggevenden bij aan verandering in organisaties?

Deelnemers panel

Het panel duurt van 16:00 tot 17:00, waarbij het online publiek wordt uitgenodigd ook inbreng te leveren. Een diverse groep panelleden gaat met elkaar in gesprek:

• Christine Changoer, consultant bij Partners at work
  • Marry de Gaay Fortman, advocaat bij Houthoff
  • Roek Lips, schrijver en motivator
  • Abigail Norville, plaatsvervangend Secretaris-Generaal bij Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
  • Diana Starmans, lid van de Raad van Bestuur van Sociale Verzekeringsbank (SVB)
  • Wiebe Drayer: voorzitter groepsdirectie Rabobank
  • Tanja van der Lippe, hoogleraar Sociologie, Universiteit Utrecht

Presentatie: Desiree Hoving

Meld je aan, om mee te kijken. Laat ons hier ook weten: welke vraag moet écht besproken worden door het panel

Begindatum en -tijd
Einddatum en -tijd
Online, op YouTube

Aanmelden graag via het aanmeldformulier.