tot

CIER lezing (Centrum voor Intellectueel Eigendomsrecht)

Online lezing door Sir Robin Jacob over Brexit en Intellectueel Eigendomsrecht

Brexit

Op de eerste CIER-lezing door Rianne van Rooden over het IP Action Plan, volgt snel een tweede. Op woensdag 23 juni 2021 tussen 15:00 en 17:00 spreekt Sir Robin Jacob over de gevolgen van de Brexit voor het IE-recht in het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie.

Het besluit van het VK om uit de EU te stappen heeft ingrijpende en voor een deel onoverzienbare gevolgen voor het IE-recht. Er zijn afspraken gemaakt, maar hoe pakken die uit? Moet een Uniemerk dat alleen in het VK is gebruikt komen te vervallen? Geldt een licentie voor de EU of een pan-Europees inbreukverbod dat de rechter vorig jaar heeft opgelegd dit jaar nog wel in het VK? In zijn lezing zal Sir Robin Jacob een overzicht geven van die gevolgen en juridische problemen. Ook zal hij aangeven op welke punten het Britse IE-recht naar verwachting afstand gaat nemen van het EU acquis. Zal de Britse rechtspraak bijvoorbeeld terugkeren naar de oude Britse invulling van het auteursrechtelijk werkbegrip of de rechtspraak van Luxemburgse Hof blijven volgen? Blijven Britse IE-rechten uitgeput als goederen in de EU op de markt zijn gebracht?

Sir Robin Jacob is al decennia een van de meest toonaangevende IE-experts ter wereld. Na een leven als Britse advocaat en rechter is hij momenteel hoogleraar IE-recht aan University College London. Gegeven zijn enorme kennis en ervaring kan hij als geen ander inzicht geven in actuele en komende ontwikkelingen op een complex IE-gebied zoals de gevolgen van de Brexit. We zijn dan ook trots en vereerd dat hij de CIER-lezing over dit onderwerp zal geven.

Ter stimulering en verdieping van het debat hebben we twee referenten gevraagd om de discussie aan te gaan met Sir Robin Jacob. Luke McDonagh zal focussen op de consequenties van de Brexit voor de VK. Alexander Tsoutsanis gaat in op de gevolgen voor de IE-praktijk in de EU. Luke McDonagn is assistant professor aan de London School of Economics en heeft veel gepubliceerd over de Brexit en IE. Alexander Tsoutsanis is Legal Director bij DLA Piper en zowel in de rechtspraktijk als de rechtswetenschap actief op IE-gebied.

Praktische zaken

Sir Robin Jacob heeft aangeboden in zijn lezing specifiek in te gaan op kwesties die de deelnemers interessant vinden. Suggesties kunt u indienen via secretariaatMIWPI@uu.nl

  • Mede vanwege onzekerheid over de corona-beperkingen zal de lezing online plaatsvinden.
  • Als u zich aanmeldt via secretariaatMIWPI@uu.nl, ontvangt u de link.
  • Deelname is gratis.
  • Met deelname zijn 2 NOvA-opleidingspunten te verdienen 
Begindatum en -tijd
Einddatum en -tijd
Locatie
Online
Entree
Gratis toegankelijk
Aanmelden

Inschrijven: secretariaatMIWPI@uu.nl