Van 30 september 2017 09:00 tot 12 november 2017 17:00

Online cursussen Infectieuze Bovine Rhinotracheïtis (IBR) en Bovine Virus Diarree (BVD)

In januari 2018 komt er een wettelijke verplichting voor de aanpak van IBR en daarnaast willen de zuivelondernemingen via de leveringsvoorwaarden komen tot de bestrijding van BVD. Het is daarom regelmatig onderwerp van gesprek: hoe kan een veehouder zich daar het best op voorbereiden? Wat zijn de voor- en nadelen van vaccinaties en hoe groot zijn de risico’s als er niet gevaccineerd wordt? Zijn er andere maatregelen mogelijk? Wat is er bekend over de IBR bestrijding? Het komt allemaal aan bod in deze twee cursussen!

De data
Bovine Virus Diarree (BVD) - 30 september t/m 15 oktober 2017
Infectieuze Bovine Rhinotracheïtis (IBR) - 28 oktober t/m 12 november 2017

Inhoud
Beide cursussen beginnen op een vast startmoment, duren elk twee weken en hebben een gemiddelde studielast van 2,5 uur per week. Binnen de week heeft u zelf de vrijheid om te studeren wanneer het u uitkomt. Er zijn geen vaste momenten waarop u online moet te zijn. In de eerste week van de cursus wordt de achtergrond van de infectieziekte behandeld, zoals de eigenschappen van het virus, de pathogenese, de epidemiologie, de beschikbare testmethodes en de preventieve maatregelen. Ook wordt er aandacht besteed aan de ontwikkelingen en huidige stand van de bestrijdingsprogramma’s in Nederland en een aantal omringende landen.

Accreditatie voor beide cursussen is aangevraagd bij PEveterinair. De cursussen worden aangeboden via Elevate, het digitaal platform voor online cursussen op het vlak van de (dier)geneeskunde.

Interactief en flexibel online leren via Elevate Health
De online cursussen worden aangeboden via het leerplatform van Elevate Health. Hierbij studeert u in interactieve en kleinschalige online klassen en wordt u begeleid door een e-moderator en de docenten van de cursus. De e-moderator is het aanspreekpunt voor allerhande vragen en de docenten leveren inhoudelijke expertise. Tijdens de cursus worden verschillende werkvormen gebruikt en zult u interactief contact hebben met mede-cursisten.

Voordelen

• U heeft geen reistijd, waardoor u uw tijd efficiënt kunt besteden
  • U kunt de cursus volgen op een voor u gewenst moment
  • U volgt de cursus altijd in kleine groepen, waarbij veel (online) interactie mogelijk is
  • Uw interactie met mede-cursisten en docenten wordt professioneel gemodereerd (Elevate-health).

‘’Het grote voordeel vind ik dat je aan de cursus verder kunt werken als je een gaatje vrij hebt. De online discussie en de snelle feedback van de begeleiders zorgen ervoor dat je dezelfde voordelen hebt als bij een live-cursus. Het leukst vind ik dat je aan de slag moet met een test of casus. Wat mij betreft voor herhaling vatbaar!’’
Cursist Bovine Virus Diarree (BVD)

Voor dierenartsen die werken in een Extern Onderwijspraktijk:
Losse cursus € 150; twee cursussen samen € 250 (excl. BTW)

Deelnemers die niet werkzaam zijn in een Extern Onderwijspraktijk:
Losse cursus € 175; twee cursussen samen € 300 (excl. BTW)

Bent u als dierenarts werkzaam bij een Extern Onderwijspraktijk? Mailt u naar info@elevatehealth.eu voor uw persoonlijke kortingscode en/of meer informatie.

Inschrijven en meer info
Voor IBR: elevatehealth.eu/IBR
Voor BVD: elevatehealth.eu/BVD

Dr. Ruurd Jorritsma (docent/dierenarts herkauwersgezondheidszorg)