Van 15 oktober 2016 14:32 tot 13 november 2016 14:32

Online cursussen Infectieuze Bovine Rhinotracheïtis (IBR) en Bovine Virus Diarree (BVD)

De rundveehouderij streeft ernaar om IBR en BVD zoveel mogelijk uit te bannen. Het is daarom regelmatig onderwerp van gesprek: hoe kan een veehouder zich daar het best op voorbereiden? Wat zijn de voor- en nadelen van vaccinaties en hoe groot zijn de risico’s als er niet gevaccineerd wordt? Zijn er andere maatregelen mogelijk?

Voor rundveedierenartsen-praktici starten binnenkort twee cursussen waarin diverse aspecten van deze infectieziekten aan bod komen.

De data zijn:
Infectieuze Bovine Rhinotracheïtis (IBR) - 15 t/m 28 oktober 2016
Bovine Virus Diarree (BVD) - 29 oktober t/m 13 november 2016

Inhoud
Beide cursussen beginnen op een vast startmoment, duren elk twee weken en hebben een gemiddelde studielast van 2,5 uur per week. Binnen de week heeft u zelf de vrijheid om te  studeren wanneer het u uitkomt. Er zijn geen vaste momenten waarop u online hoeft te zijn.

In de eerste week van de cursus wordt de achtergrond van de infectieziekte behandeld, zoals de eigenschappen van het virus, de pathogenese, de epidemiologie, de beschikbare testmethodes en de preventieve maatregelen. Ook wordt er kort aandacht besteed aan de ontwikkelingen en huidige stand van de bestrijdingsprogramma’s in een aantal omringende landen.

Accreditatie voor beide cursussen is aangevraagd bij PEveterinair. De cursussen worden aangeboden via Elevate, het digitaal platform voor online cursussen op het vlak van de (dier)geneeskunde.

Interactief en flexibel online leren via Elevate Health
Via het leerplatform van Elevate Health studeert u in interactieve en kleinschalige online klassen en wordt u begeleid door een e-moderator en de docenten van de cursus. De e-moderator is het aanspreekpunt voor allerhande vragen en de docenten leveren inhoudelijke expertise. Tijdens de cursus worden verschillende werkvormen gebruikt en zult u interactief contact hebben met uw medestudenten.

Voordelen

• U heeft geen reistijd, waardoor u uw tijd efficiënt kunt besteden
  • U kunt de cursus volgen op een voor u gewenst moment
  • U volgt de cursus altijd in kleine groepen, waarbij veel (online) interactie mogelijk is
  • Uw interactie met mede-cursisten en docenten wordt professioneel gemodereerd (Elevate-health).

‘’Het grote voordeel vind ik dat je aan de cursus verder kunt werken als je een gaatje vrij hebt. De online discussie en de snelle feedback van de begeleiders zorgen ervoor dat je dezelfde voordelen hebt als bij een live-cursus. Het leukst vind ik dat je aan de slag moet met een test of casus. Wat mij betreft voor herhaling vatbaar!’’
Cursist Bovine Virus Diarree (BVD)

Voor dierenartsen die werken in een Extern Onderwijspraktijk:
Losse cursus € 60; twee cursussen samen € 100 (excl. BTW)

Deelnemers die niet werkzaam zijn in een Extern Onderwijspraktijk:
Losse cursus € 75; twee cursussen samen € 120 (excl. BTW)

Bent u als dierenarts werkzaam bij een Extern Onderwijspraktijk? Mailt u naar info@elevatehealth.eu voor uw persoonlijke kortingscode en/of meer informatie.

Inschrijven en meer info
Voor IBR: elevatehealth.eu/IBR
Voor BVD: elevatehealth.eu/BVD

Dr. Ruurd Jorritsma (docent/dierenarts herkauwersgezondheidszorg)