Onderwijsparade 2021

tot

Op donderdag 4 maart 2021 vindt de jaarlijkse Onderwijsparade plaats. Het thema van dit jaar is Connecting Communities.

Meld je nu aan

De Onderwijsparade vormt een platform voor dialoog tussen studenten, docenten en medewerkers over ons universitaire onderwijs. De dag bestaat uit onder andere een prikkelende keynote, workshops en debatsessies. Ook worden de winnaars van de Docentenprijzen bekendgemaakt. De voertaal van de dag is Engels, hoewel sommige workshops in het Nederlands worden verzorgd. Dit jaar wordt de samenleving aan deze dialoog toegevoegd.

Connecting Communities Academisch onderwijs en de maatschappij zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Hoe verhouden zij zich tot elkaar? Hoe kunnen ze van elkaar profiteren? Breng je eigen visie mee naar de Onderwijsparade en wordt geïnspireerd door de verschillende inzichten.
 

Photo of Karin Rebel
Karin Rebel

Keynote-gesprek

Na een warm welkom door rector magnificus Henk Kummeling gaat Karin Rebel in gesprek met maatschappelijk partner Rose-Anne Dotinga van gamebedrijf IJsfontein. De gespreksleiding is in handen van Bright O. Richards.
Karin en  Rose-Anne ontwikkelden in 2019 de Utrecht 2040 Game: een serious game die studenten laat kennismaken met duurzaamheid aan de hand van de Sustainable Development Goals.

 

Rose-Anne Dotinga

Samen reflecteren zij op hoe hun samenwerking een brug vormde tussen de maatschappij en het onderwijs. Karin Rebel is universitair hoofddocent aan het Copernicus Instituut voor Duurzame Ontwikkeling en Senior Fellow bij het Centre for Academic Teaching. Rose-Anne Dotinga is behaviour change designer bij IJsfontein. 

Bright O. Richards

Bright O. Richards is oprichter van New Dutch Connections: een stichting die o.a. theater inzet voor de empowerment van jonge nieuwkomers. Tijdens de Onderwijsparade is hij gespreksleider in het keynote-gesprek met Karin Rebel en Rose-Anne Dotinga.

Aanmelden

Meld je hier aan en schrijf donderdag 4 maart 2021 in je agenda! De Onderwijsparade vindt online plaats en wordt gestreamd vanuit het Academiegebouw. De dag begint om 12:30 met een inloopprogramma en eindigt om 17:00.  

Begindatum en -tijd
Einddatum en -tijd
Locatie
Online
Aanmelden

Meld je hier aan