Ondertekening samenwerking & kennismakingsseminar Universiteit Utrecht/Future Food Utrecht & Louis Bolk Instituut

tot

Op woensdag 6 november tekenen Universiteit Utrecht (UU)/Future Food Utrecht (FFU) en Louis Bolk Instituut (LBI) een samenwerkingsovereenkomst, met de intentie om in de toekomst intensiever en vaker samen te werken als het gaat om vragen over een duurzame en gezonde voedsel- en landbouwtransitie. Om dit te vieren, organiseren we naast het officiële tekenmoment een inhoudelijk seminar, zodat onze onderzoekers en andere geïnteresseerden elkaar en elkaars werk beter kunnen leren kennen. We sluiten de middag af met een feestelijke borrel, die eveneens een experiment vormt binnen een PtS Signature Project over de normalisering  van gezonde en duurzame voeding. Je bent van harte uitgenodigd om deze middag bij te wonen en onze onderzoekers en projecten te leren kennen. Aanmelden kan eenvoudig via de het formulier onderaan deze pagina.

HET PROGRAMMA

13:00 – 14:00
Officiële ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst door Anton Pijpers (voorzitter College van Bestuur, UU), Johan Garssen (voorzitter Future Food Utrecht) en Ilse Geijzendorffer (directeur Louis Bolk Instituut).

Met de ondertekening van deze overeenkomst onderstrepen wij de wens om gezamenlijke activiteiten en programma’s te ontwikkelen op het terrein van onderzoek & innovatie, onderwijs en publiekseducatie op de thema’s: duurzaam bodembeheer, biodiversiteit, klimaat, duurzame grondgebonden landbouw, innovatieve en weerbare teelten & systemen, integrative medicine & positieve gezondheid, gezonde leefstijl en voeding.

14:00 – 16:00
Kennismakingsseminar rondom 3 centrale vraagstukken waar Louis Bolk Instituut momenteel aan werkt. Hoe worden deze thema’s opgepakt binnen de Universiteit Utrecht? Hoe zouden we kunnen samenwerken op deze onderwerpen? En wie zouden er dan betrokken moeten zijn?

Voedselproducenten en voedselbank (Casus Regeneratieve Burgerboerderij Biesterhof)
Marieke Battjes-Fries (LBI, onderzoeker Voeding & Gezondheid
Rick Dolphijn (UU, Media & Culture Studies – Geesteswetenschappen)

Dierengeluk
Monique Bestman (LBI, onderzoeker Duurzame Veehouderij)

Kruidenrijk grasland
Pedro Janssen (LBI, Duurzame veehouderij & Agrobiodiversiteit)
Yann Hautier (UU, Ecologie & Biodiversiteit – Betawetenschappen & ambassadeur ‘Nature Inclusive Agriculture’ Future Food Utrecht)

16:00 – 17:00
Feestelijke borrel en borrelexperiment.

Begindatum en -tijd
Einddatum en -tijd
Locatie
Victor J. Koningsbergergebouw- zaal COSMOS
Aanmelden

registratieformulier