NK Pompoen Kweken & Dutch Chili Fest

tot

Op 25 september vindt weer het NK Pompoen Kweken plaats. Daarnaast is er op deze dag ook het Dutch Chili Fest, dat volledig in het teken staat van de chilipeper.

Welke pompoen ook wint bij het NK Pompoen Kweken, spectaculair is het hoe dan ook! De winnende pompoen van 2020 woog maar liefst ruim 700 kilo. Kijken hoe het er vorig jaar aan toeging of zelf meedoen? Kijk op NK Pompoen Kweken 2021 | CANNA. Tijdens de dag zelf worden niet alleen pompoenen, maar ook andere reuzengroenten gewogen en tentoongesteld. Je kunt pompoensoep proeven, pompoenen uitsnijden en kinderen kunnen zich laten schminken. Succes met kweken! 

Dutch Chili Fest

Daarnaast vindt op deze dag ook het Dutch Chili Fest plaats. De chilipeper staat centraal: een veelzijdige vruchtgroente die je in vuur en vlam kan zetten, maar soms ook onverwachts zoet kan smaken. Deze ode aan dit pikante pepertje vertaalt zich in een dag vol spicy eten en ander soortig vermaak. Professionals en amateurs bieden hun heet gepeperde producten aan op de markt, er zijn wedstrijden om te bepalen wie de grootste portie pittigheid aankan, muziekoptredens en natuurlijk een uitgebreid aanbod van lekker eten. 

 

Pompoenkampioen
Begindatum en -tijd
Einddatum en -tijd
Locatie
Kleine Gras, Botanische Tuinen Universiteit Utrecht
Entree
Reguliere entreeprijzen
Aanmelden

Aanmelden is niet nodig. Je dient wel van te voren een dagkaart te reserveren.