Neurodiversiteit op de werkvloer
Neurodiversiteit, een term die je steeds vaker hoort, maar wat is het nou eigenlijk? Neurodiversiteit gaat over de natuurlijke variatie in onze breinen. Tegenwoordig voorzien we minder gangbare breinen steeds vaker van een medisch label, zoals autisme, ADHD, dyslexie, bipolair, of een ander label zoals hoogsensitief of hoogbegaafd. Deze breinen zijn echter geen diskwalificatie, maar simpelweg geoptimaliseerd voor andere kwaliteiten die onmisbaar zijn in toekomstbestendige organisaties. Anders bedraad betekent vaak: creatief, hyperfocus, empathisch, patroonherkenning, innovatief.
Maar hoe benutten we deze kwaliteiten in een omgeving die er vaak niet op is ingericht? En wat betekent dit voor jou als je straks de overstap maakt van je studie naar het werkende leven? Hoe haal je dan het beste uit jezelf, met de juiste steun van anderen? Tijdens deze bijeenkomst zullen Saskia Schepers en Tristan Lavender meer vertellen over neurodiversiteit op de werkvloer.
Deze bijeenkomst is in het speciaal voor studenten die zich herkennen in het hebben van een neurodivergent brein, maar iedereen is welkom. Als jij denkt dat je wat hebt aan deze bijeenkomst sluit dan vooral aan (denk aan, maar niet uitsluitend: studieadviseurs, studentdecanen, docenten, loopbaanbegeleiders, medestudenten). De voertaal is Engels.
Wie zijn Saskia en Tristan?
Saskia Schepers is People Development Consultant bij ABN AMRO waar ze onder meer verantwoordelijk is voor het onderwerp neurodiversiteit en mentaal welzijn. Saskia is bipolair en hoogsensitief en zet deze ervaring in combinatie met jarenlange HR-ervaring en een achtergrond in organisatiewetenschappen in om neurodiversiteit op de werkvloer te bevorderen. Saskia spreekt over neurodiversiteit bij bedrijven, hogescholen en universiteiten en in 2023 verschijnt haar boek over neurodiversiteit op de werkvloer. Lees meer over Saskia op haar LinkedIn.
Tristan Lavender werkt als senior contentstrateeg, schrijver en redacteur op de wereldwijde communicatieafdeling van Philips. In samenwerking met leiders op het gebied van Diversiteit & Inclusie heeft hij binnen Philips een medewerkersnetwerk opgezet om meer begrip en bewustzijn van neurodiversiteit te creëren bij beleidsmakers, HR professionals, recruiters en leidinggevenden - met als uiteindelijke doel om samen een neuro-inclusieve organisatie vorm te geven. Tristan studeerde psychologie, is zelf autistisch, en ervaringsdeskundige op het gebied van neurodiversiteit - waar hij ook over schrijft op LinkedIn.
- Begindatum en -tijd
- Einddatum en -tijd
- Locatie
- Hybride (Universiteit Utrecht, zaal 1.022 op de Bolognalaan)
- Entree
- Gratis
- Aanmelden
Aanmelden (verplicht): mail naar onbeperktstuderen@uu.nl, geef daarbij aan of je op locatie of online aansluit. Wij horen het ook graag als je iemand meeneemt op locatie in verband met beperkte beschikbaarheid van de zaal.
Toegankelijkheid: de locatie is rolstoeltoegankelijk. Kunnen we nog ergens anders rekening mee houden? Laat het ons weten via bij aanmelden.