Netwerk bijeenkomst Food-Print Utrecht Region

‘Gezonde gebiedsontwikkeling in Cartesius’

tot

Graag nodigen we je uit op deze bijeenkomst van donderdag 5 oktober 2023

Doe ook mee in dit netwerk dat de ambitie heeft om Utrecht de modelregio in de transitie naar een duurzame, gezonde, voedselomgeving te laten zijn. Laat je inspireren tot prikkelende ideeën en leg nieuwe contacten om samen een stap verder te zetten.

Programma

Gebiedsontwikkeling ten behoeve van gezondheid en duurzaamheid is een actueel en uitdagend vraagstuk. De komende jaren wordt in gemeente Utrecht een nieuwe stadswijk Cartesius ontwikkeld. In deze nieuwe wijk is veel aandacht voor gezondheid, bewegen, gezonde voeding en duurzame (deel-)mobiliteit. Cartesius is het gebied rond het CAB (waarin de NS vroeger bussen repareerde). De wetenschappelijke theorie van de Blue Zones heeft hiervoor als inspiratie gediend. Blue Zones zijn gebieden op de wereld waar mensen aantoonbaar langer gezond en gelukkig leven. In Cartesius komen ruim 3.000 woningen, van sociale- en middenhuur en van starters koopwoningen tot grote appartementen en stadswoningen. Cartesius wordt een groene oase midden in de stad met een gezonde voedselomgeving. Het iconische CAB (gebouw) wordt een echte ontmoetingsplek, de huiskamer van de wijk en de omgeving. Op 5 oktober zullen drie sprekers vanuit de wetenschap, praktijk en beleid vertellen over gebiedsontwikkeling en de voedselomgeving.

Voor wie?

Iedereen werkzaam op het gebied van gezonde en duurzame voeding en voedselomgeving zoals restaurants, voedselproducenten, boeren, zorg organisaties, maatschappelijke organisaties, onderwijsinstellingen, kennisorganisaties, ambtenaren en kunstenaars, is welkom!
Voedsel maakt de regio! Utrecht is de regio van Gezond Stedelijk Leven. Voedsel is daar onlosmakelijk mee verbonden. Doe ook mee in dit netwerk dat de ambitie heeft om Utrecht de modelregio in de transitie naar een duurzame, gezonde, voedselomgeving te laten zijn. Laat je inspireren tot prikkelende ideeën en leg nieuwe contacten om samen een stap verder te zetten.

Voor sprekers en complete programma kijk in linkerkolom.
Weet je iemand voor wie dit ook interessant is, stuur dan deze uitnodiging gerust door.

Begindatum en -tijd
Einddatum en -tijd
Aanmelden

Food-Print Utrecht Region | Aanmelden (foodprint-utrecht.nl)