Van 20 mei 2017 19:30 tot 21 mei 2017 03:00

Nacht van Rome - Stad van Zeven Zonden

Rome © iStockphoto.com/MasterLu

Op 20 mei vindt de tweede editie van de Nacht van Rome plaats in De Balie in Amsterdam. De Nacht van Rome is een interactieve avond over de Eeuwige Stad met debat, speeches en een cultureel programma voor een breed publiek. Centraal staan dit jaar de zeven hoofdzonden.

Romeinse zonden

Jonge academici, opiniemakers, politici en cultuurdragers worden uitgenodigd om hun licht te laten schijnen op Rome in al haar glorie. Zijn Rome en de zonden onlosmakelijk met elkaar verbonden? Tijdens deze Nacht van Rome wordt de niet-aflatende aantrekkingskracht van het Romeinse, zondige leven ontrafeld én dwalen we door de duistere steegjes van de stad op zoek naar nog een sprankje deugdzaamheid. Bij het evenement hoort ook een essaywedstrijd voor studenten, die hiermee een reis naar Rome kunnen winnen.

Organisatie

De avond wordt georganiseerd door het Koninklijk Nederlands Instituut Rome (KNIR) en jonge onderzoekers van allerlei universiteiten in Nederland die als ambassadeur van het instituut optreden. De Universiteit Utrecht wordt in de organisatie vertegenwoordigd door promovenda Anna-Luna Post en Sophie Doornmalen, alumna van de opleiding Ancient, Medieval and Renaissance Studies. Universitair docent dr. Asker Pelgrom (Cultuurgeschiedenis) neemt een deel van de presentatie op zich.

Begindatum en -tijd
20 mei 2017 19:30