Van 26 mei 2018 19:30 tot 27 mei 2018 02:00

Nacht van Rome | Eindige eeuwigheid?

© iStockphoto.com
© iStockphoto.com

De Nacht van Rome is een avond over de Eeuwige Stad met een cultureel programma voor breed publiek, georganiseerd in De Balie in Amsterdam op 26 mei 2018.

Hoe tijdloos is Rome?

Jonge academici en opiniemakers worden uitgenodigd om hun licht te laten schijnen op Rome en het thema van dit jaar: Eindige Eeuwigheid? Hoe tijdloos is Rome? Wat gaat er schuil achter de façade van 2771 jaar ‘Eeuwigheid’? Is de Eeuwige Stad misschien toch eindig? Waarom kan men in Rome bijna niet anders dan teruggrijpen op het verleden en niet vooruitkijken naar de toekomst? Zijn we verslaafd geraakt aan het verleden? Of zijn dit allemaal vooroordelen?

Eindes en wedergeboortes

De Eeuwige Stad is een spel van vernieuwing en behoud. Tijdens de derde Nacht van Rome spelen we dat spel mee, op zoek naar zowel eindes als wedergeboortes. Vanuit verschillende invalshoeken wordt de oneindigheid van Rome op de proef gesteld. We gaan op zoek naar zowel breuk als continuïteit. We richten ons hierbij op het conflict achter de façade van die eeuwigheid: op hoe kardinalen en trouwe veldheren Romeinse glorie in stand houden, hoe ambtenaren en keizers fantaseren over een nieuw Rome, maar ook hoe barbaarse horden ons voortdurend aan de tijdelijkheid van Rome herinneren, van plunderende Goten tot Feyenoordsupporters.

Begindatum en -tijd
26 mei 2018 19:30
Einddatum en -tijd
27 mei 2018 02:00
Entree
Normaal: €15,- Extra: Romeinse pasta & glas prosecco (17:30-19:30) €17,50
Meer informatie
Website Nacht van Rome