18 mei 2019 van 19:30 tot 23:30

Nacht van Rome

Colloseum in Rome © iStockphoto.com
Colloseum in Rome © iStockphoto.com

Op zaterdag 18 mei is het weer zover: de Nacht van Rome. Opnieuw zullen op deze avond mensen uit heel het land – en daarbuiten – samenkomen uit liefde voor de ‘Eeuwige Stad’. Deze editie van de Nacht staat in het teken van Brood en Spelen. Dr. Arthur Weststeijn (Italiaans) en dr. Pepijn Corduwenaar (Politieke Geschiedenis) zullen op deze avond spreken. Onlangs kwam hun boek Proeftuin Italië. Hoe het mooiste land van Europa de moderne politiek uitvond uit bij uitgeverij Prometheus.

Pepijn Corduwener (links) en Arthur Weststeijn (rechts). Fotograaf: Sacha de Boer

Brood en spelen

Wie brood en spel beheerst, beheerst het volk. De vierde Nacht van Rome keert terug naar de kern van het Romeinse leven. Eet- en spelcultuur verbinden en verdelen alle lagen van de samenleving. Hoog en laag vinden en verliezen elkaar in een gezamenlijke passie voor wagenrennen, voetbal, of lekker eten. Van overvloedige pauselijke banketten en graanuitdelingen tot de chaos van het Carnevale di Roma en strak geregisseerde sportfestijnen: brood en spel zijn politiek.

Driehoeksverhouding

Tijdens de vierde Nacht van Rome belichten sprekers uit de journalistiek, sport, academische wereld en culinaire sector de driehoeksverhouding tussen spel, eten en politiek. Wie maken de spelregels, en wie eten slechts mee?

 

Begindatum en -tijd
18 mei 2019 19:30
Einddatum en -tijd
18 mei 2019 23:30
Entree
€16