12 oktober 2019 van 20:00 tot 23:45

Nacht van de Utrechtse Geschiedenis

Op 12 oktober 2019 is van alles te beleven tijdens de Nacht van de Utrechtse Geschiedenis!  Historische vereniging Oud-Utrecht, Het Utrechts Archief, Gemeente Utrecht, Centraal Museum en de Universiteit Utrecht pakken het samen groots aan. Op drie locaties wordt de geschiedenis van de stad en regio Utrecht gevierd. Met één toegangsbewijs kun je genieten van lezingen, theatervoorstellingen, muziek, expo’s, talkshows, debatten, expositie's in het Stadhuis, Het Utrechts Archief en het Centraal Museum. Vanuit deze locatie's vertrekken ook nog eens excursies naar het Domplein en de Kamer van Maria van Pallaes en stadswandelingen. Het thema van de avond is 'Zij/Hij/Wij'.

Vergroot je kennis bij hoogleraar Beatrice de Graaf, toon je kennis in de grote Zij/Hij/Wij geschiedenisquiz, praat mee over de rol van gendervooroordelen in geschiedenisonderzoek bij de talkshow Zij/Hij, Zei Hij!?, ben getuige van de parade van archeologische vondsten, ontdek het stadhuis met een VR-bril, laat je inspireren door een dappere treinreizigster in het begin van de 20ste eeuw, maak een wandeling door de Utrechtse binnenstad op zoek naar sterke vrouwen in de geschiedenis of geniet van het theater van Aluin.

Deelnemende instellingen zijn Gemeente Utrecht afdeling Erfgoed, Universiteit Utrecht, Historische Vereniging Oud-Utrecht, Centraal Museum, Museum Catharijneconvent en Het Utrechts Archief als ook Utrechts Monumenten Fonds, DOMunder, Volksbuurtmuseum, Museum van speelklok tot pierement, Spoorwegmuseum, Gilde Utrecht, Erfgoed + Landschap Utrecht, Pecha Kucha Night Utrecht en het Centre for the Humanties van de Universiteit Utrecht.

Begindatum en -tijd
12 oktober 2019 20:00
Einddatum en -tijd
12 oktober 2019 23:45