Van 28 september 2017 11:55 tot 1 december 2017 23:55

Minintentoonstelling over Johanna Westerdijk in Botanische Tuinen

100 Years female professorship - Opening Academic Year 2017-2018

Bezoek nu de mini-expositie in de Botanische Tuinen van de Universiteit Utrecht over Johanna Westerdijk. Op het grote grasveld in de Evolutietuin van de Botanische Tuinen Utrecht staat de expositie, bestaande uit 7 panelen op canvas frames, die  haar maatschappelijke en wetenschappelijke betekenis vertellen.

Naast deze panelen is in de tuinen ook de Westerdijk iep te bewonderen, begin december geplant door Saskia van Wees en Corné Pieterse van de faculteit Bètewetenschappen. De iep is vernoemd naar Joahanna Westerdijk om haar te eren als eerste vrouwelijke hoogleraar van Nederland die in haar rol van plantenziektendeskundige de iepenziekte onderzocht en een remedie vond.

De mini-expo is geplaatst in het kader van het Westerdijkjaar en blijft in de Botanische Tuinen van de Universiteit Utrecht staan tot 1 december.

Begindatum en -tijd
28 september 2017 11:55