Middagexcursie: Vogelen in Amelisweerd

tot

Ga jij mee vogelen op 19 juni? Tijdens deze excursie neemt vogelaar Matias, oud-biologiestudent aan de UU, je mee op avontuur in Amelisweerd. De wandeling loopt langs verschillende typen bos, zodat je met eigen ogen kunt zien waar verschillende vogelsoorten leven.

Naast de veelvoorkomende roodborstjes, koolmezen en boomklevers, heb je ook kans om de wat minder veelvoorkomende soorten tegen te komen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan spechtensoorten zoals de groene specht en de middelste bonte specht.

De natuur en de weersomstandigheden laten zich niet regisseren, maar je hoort en ziet altijd vogels. Vogels kijken kan altijd en overal. Hopelijk maakt de excursie je enthousiast om de komende maanden zelf ook vogels gaan kijken!

Voor wie? 

Alle UU’ers en HU’ers die meer willen weten over vogels. Er is geen voorkennis nodig. Wanneer je een verrekijker hebt of van iemand kunt lenen, is het handig om die mee te nemen. De workshop is gratis, maar we verwachten wel dat je deelneemt als je je hebt ingeschreven. De voertaal van deze workshop is Nederlands.

BioBlitz 2024: Ontdek biodiversiteit in het Utrecht Science Park 

Tijdens de BioBlitz van 22 mei t/m 21 juni nodigen we alle studenten en medewerkers uit om zoveel mogelijk soorten planten, dieren en schimmels in het USP te spotten en te registreren. Door jaarlijks in kaart te brengen welke soorten er leven in het USP, kunnen we monitoren of onze acties om de biodiversiteit te versterken effectief zijn. Tijdens de BioBlitz kun je ook deelnemen aan excursies en workshops rondom biodiversiteit. Lees meer. 

Begindatum en -tijd
Einddatum en -tijd
Locatie
We verzamelen bij de fietsenrekken bij theehuis Rhijnauwen.
Aanmelden

Klik hier voor meer informatie en de aanmeldlink. Aanmelden is mogelijk vanaf 22 mei.