7 december 2018 van 12:30 tot 16:00

Masterclass over de waarde van kinderopvang met hoogleraar en decaan Janneke Plantenga

Janneke Plantenga
Prof. dr. Janneke Plantenga

In deze masterclass belicht Janneke Plantenga het spanningsveld tussen de economische en de pedagogische waarde van kinderopvang. De middag wordt georganiseerd door de Universiteit Utrecht en het Bureau Kwaliteit Kinderopgang (BKK) op 7 december 2018 in het Academiegebouw in Utrecht.

Pedagogiek en Economie

Janneke Plantenga, hoogleraar Economie van de Welvaartstaat en decaan van de faculteit Recht, Bestuur, Economie en Organisatie heeft zicht in haar onderzoek jarenlang gericht op sociale zekerheid, kinderopvang, verlofregelingen en de beloningsverschillen tussen mannen en vrouwen. De kinderopvang heeft als arbeidsmarktinstrument economische waarde, maar heeft daarnaast ook een belangrijke pedagogische waarde als het gaat om de ontwikkeling van kinderen. Tijdens deze masterclass belicht professor Plantenga dit spanningsveld vanuit economisch perspectief met de kennis vanuit wetenschappelijk onderzoek.

Zomergasten stijl

De masterclass wordt gehouden in de stijl van het tv-programma Zomergasten. Janneke Plantenga laat zich interviewen door pedagoog en auteur Joop Berding. Ze ondersteunt haar verhaal met beeld- en geluidsfragmenten. De zaal wordt ook actief betrokken bij het gesprek. De masterclass is met name interessant voor directeuren, managers, beleidsmedewerkers en staffunctionarissen uit de "jonge kind" sector. De middag begint om 12.30 uur met een inlooplunch, de masterclass zelf start om 13.30 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur. Na afloop is er een borrel en gelegenheid tot napraten. De kosten, inclusief lunch, bedragen 39 euro. Je kunt je tot 30 november aanmelden. Er is ruimte voor maximaal 50 gasten.

Begindatum en -tijd
7 december 2018 12:30