27 januari 2015 van 09:00 tot 16:00

Datum is gewijzigd

Masterclass 'Food Safety and Health'

Masterclass

Hoe veilig is de inhoud van je koelkast?

Let op! Datum is wederom gewijzigd: 27 & 29 januari 2015

Wat je eet moet veilig zijn, je wilt er niet ziek van worden.
Als er teveel bacteriën in zitten kun je ziek worden. Hoeveel is dat eigenlijk: te veel bacteriën? Welk type bacteriën bevat je voedsel? Wordt je van alle soorten bacteriën ziek?

Het voedsel wordt veilig, hygiënisch gemaakt. Maar zitten er dan helemaal geen ziekteverwekkers meer in?

Wat gebeurt er eigenlijk onderweg van de boer naar jouw koelkast?
En wat gebeurt er als je het eten klaarmaakt?
Al deze vragen kun je onderzoeken! Dit doe je met microbiologische technieken natuurlijk.

Kortom, een programma met een interactief college waarbij je zelf aan de slag gaat met de theorie. Dit ga je daarna toepassen in interessante practica waarin je met VMT (= veilige microbiologische techniek) werkt.
Als je mee wilt doen, moet je in 4 of 5 havo zitten en een natuurprofiel mét biologie hebben.

Voor wie?
Voor 4/5 havo leerlingen met een natuurprofiel (met biologie)

Kosten
Eigen bijdrage € 35,-. Dit is inclusief cursusmateriaal.

Aanmelding
De inschrijving is gesloten.

Meer informatie?
Neem voor meer informatie contact op met het Bètasteunpunt Utrecht via info@betasteunpunt-utrecht.nl.

Begindatum en -tijd
27 januari 2015 09:00
Einddatum en -tijd
27 januari 2015 16:00
Entree
35
Meer informatie
Beta-steunpunt