8 maart 2019 van 18:30 tot 22:30

Mama Cash Feminist Festival

Mama Cash Feminist Festival. Beeld: Marilyn Sonneveld
Mama Cash Feminist Festival. Beeld: Marilyn Sonneveld

Op 8 maart organiseert Mama Cash in samenwerking met MOED (Museum of Equality and Difference) het Mama Cash Feminist Festival. Op dit festival worden alle feministische bewegingen wereldwijd gevierd. Prof. dr. Rosemarie Buikema (Genderstudies), oprichter van MOED, zal hierbij aanwezig zijn.

Tijdens het festival wordt een podium geboden aan feministische kunstenaars en activisten, want zoals bell hooks zei: “The function of art is to do more than tell it like it is - it’s to imagine what is possible.” Internationale Vrouwendag biedt ons allemaal de kans om de inspiratie die kunstenaars bieden te omarmen om zo de toekomst te veranderen.

MOED

Voor de vierde editie van het Mama Cash Festival is Mama Cash de samenwerking aangegaan met MOED rondom hun tentoonstelling MOED: Wat niet gezien wordt in het Centraal Museum. Met behulp van kunstenaars, onderzoekers, curators en makers zoeken we verdieping en verbinding met de centrale thema’s van de tentoonstelling. Welke methodes worden er nu gebruikt om de huidige standaard perspectieven in de (kunst)geschiedenis te decentraliseren. Hoe herstel je gewiste geschiedenis? Wat werkt, wat werkt niet?

Gender and Diversity

MOED is een initiatief van de hub Gender and Diversity. Wat kunnen organisaties doen om diversiteit, inclusief de positie van vrouwen en andere ondervertegenwoordigde groepen, in hun organisatie te vergroten? Hoe bestrijden we discriminatie en devaluatie van minderheidsgroepen? De hub Gender and Diversity van de Universiteit Utrecht bundelt de krachten met maatschappelijke partners om complexe gender- en diversiteitsvraagstukken op te lossen en strategieën te ontwikkelen voor de implementatie van diversiteit met het oog op maatschappelijke inclusie en verandering. De hub maakt deel uit van het strategisch thema Institutions for Open Societies.

 

Programma

Er zullen diverse performances, live art, muziek en speciale rondleidingen door het MOED team plaatsvinden, met o.a. Prof. Dr. Rosemarie Buikema (professor of Art, Culture and Diversity aan de Universiteit Utrecht), Jessica de Abreu (mede-oprichter Black Archives), Babs Gons (performer en theatermaker) en muziek door FWD: Gher Space. Het volledige programma wordt binnenkort op de website bekend gemaakt.

Ben je geïnteresseerd in de concepten waar MOED mee werkt, of wil je meer lezen over wat je hebt gezien? In de sectie bibliotheek vindt u suggesties voor verdere lectuur.

Begindatum en -tijd
8 maart 2019 18:30
Einddatum en -tijd
8 maart 2019 22:30
Entree
€6