Lustrumactiviteit - SIG Universiteit van de Toekomst: Een gesprek over de toekomst van de universiteit verbeeldt door absurditeiten uit het heden

tot

We leven in een tijd van transformaties op vele fronten (inclusie, digitalisering, ecologie) waarbij universiteiten vaak voorlopers zijn in het doen van onderzoek naar die transformaties. Daarbij vergeten we nog wel eens dat, om dat goed te kunnen doen, we ons instituut blijvend moeten updaten.  

Waar zitten in ons werk, in het doen van ons onderwijs, onderzoek, en het organiseren daarvan, absurde dingen als we terug zouden kijken vanuit de toekomst van de universiteit naar het nu? De Special Interest Group Universiteit van de Toekomst en de Utrecht Young Academy cureren op maandag 12 december tussen 15:00-17:00 uur een absurditeitenmuseum in de kantine van het Vening Meineszgebouw op het Utrecht Science Park om op deze vraag antwoorden zichtbaar te maken. 

Als deelnemer van deze sessie leef jij je in, in de rol van ‘maker’. Neem een object (of bij het ontbreken daaraan, gedachte of idee) mee uit het alledaagse dat jij absurd vindt ten aanzien van hoe we ons werk nu inrichten aan de universiteit (ter inspiratie, bijvoorbeeld: een toga, een XS-pas, gedachten over bevorderingsprocessen, een studiehandleiding).  

Door het museum te vullen raken we in gesprek over absurditeiten in het heden en hoe we daar ons in de toekomst tot kunnen/zouden willen verhouden.  

We hopen op een brede en diverse groep makers: student, medewerker (zowel wetenschappelijk als niet-wetenschappelijk) of maatschappelijke partners van de universiteit.  

We hopen dat de tentoonsteling die we ter plekke creëren, nog even mag blijven bestaan, als dat kan met de regels van brandveiligheid 😉.  

Meld je aan
Begindatum en -tijd
Einddatum en -tijd
Locatie
Vening Meineszgebouw, kantine (Grand Café)
Aanmelden

Meld je aan