11 oktober 2019 van 16:15 tot 18:15

Afscheidscollege prof. dr. Josine Blok

Loting en democratie

Prof. dr. Josine Blok. Foto: Ivar Pel
Prof. dr. Josine Blok. Foto: Ivar Pel

Op 11 oktober vindt het afscheidscollege getiteld Loting en democratie van prof. dr. Josine Blok (Antieke cultuur) plaats in het Academiegebouw. Het afscheidscollege is openbaar toegankelijk. Na afsluiting van het college volgt een receptie.

Kan het instellen van een gelote volksvertegenwoordiging onze huidige democratie versterken? Voorstanders zien de directe democratie van klassiek Athene (ca. 500 – 300 v. Chr.) als een belangrijk voorbeeld. Hoe werkte dit systeem? Werd de loting voor politieke functies ervaren als efficiënt en rechtvaardig? En biedt dit model voldoende aanknopingspunten voor onze eigen democratie?

Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF

Mocht je een cadeau overwegen, dan doe je Josine een groot plezier met een schenking aan de Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF (Universitair Asielfonds). Deze organisatie verleent beurzen en praktische steun aan vluchtelingen bij hun studie en het vinden van een baan op niveau. Onderwijs in het Nederlands en het vinden van werk zijn de beste wegen om vluchtelingen te helpen in ons land zich thuis te voelen, te integreren en een bijdrage te leveren aan de samenleving. 

Je kunt je gift op twee manieren overmaken:

1. direct aan het UAF: NL41INGB0000076300 Utrecht, o.v.v. afscheid ‘INZ-2806 Afscheid Josine Blok’.

2. via deze link
 

 

Begindatum en -tijd
11 oktober 2019 16:15
Einddatum en -tijd
11 oktober 2019 18:15
Entree
Gratis entree