Liefhebbersmarkt

tot

Planten voor alle seizoenen

Op zaterdag 4 september 2021 ben je weer van harte welkom op de leukste plantenmarkt van Midden-Nederland. In de Botanische Tuinen Universiteit Utrecht vind je dan een fantastisch sortiment planten. Bloembollen, kuipplanten, rotsplanten, vleesetende planten, zaden bomen en heesters, er is voor iedereen wel iets moois te vinden. Naast verkopers, zijn er ook plantenverenigingen te vinden waarvan de leden bezoekers vol enthousiasme wegwijs maken in hun hobby. Klik hier voor een overzicht van alle deelnemers/standhouders.

Extra dit jaar is de teaser voor het 'Voorjaarsweekend Tuinplezier!' op 26 en 27 maart 2022, mede mogelijk gemaakt door Groei & Bloei rayon Utrecht: een aantal korte lezingen over klimaatbestendig tuinieren! Meer informatie over de lezingen lees je hier. Het programma van de lezingen:

  • 11.00u Vera Greutink : "De klimaatbestendige eetbare tuin"
  • 11.30u Lara van den Bosch : "De klimaatvriendelijke tuin"
  • 12.00u Peter Siegmund : "Het klimaat in de afgelopen en komende 100 jaar"
  • 13.00u Hilbert Makkinga  "Welke vorm boom geeft de meeste verkoeling in een verstedelijkt gebied"
  • 14.00u Vera Greutink : "De klimaatbestendige eetbare tuin"
  • 15.00u Gerard van Buiten : "Planten voor extreme plaatsen"

En natuurlijk kun je ondertussen genieten van de prachtige Tuinen terwijl je de gekochte planten zolang stalt in de Plantencrèche die Groei & Bloei verzorgt!

Ook zal er een muzikaal optreden zijn van 'Dekoor' om 13.00 uur op het grasveld voor de kassen!

Speciaal voor Vrienden van de Botanische Tuinen: naast gratis toegang krijg je als Vriend korting of een klein kadootje bij je aankoop bij een groot aantal kramen op de markt. De kramen zijn herkenbaar aan oranje vlaggetjes.

Begindatum en -tijd
Einddatum en -tijd
Entree
Reguliere entreeprijzen
Aanmelden

Als bezoeker van de markt dient u een dagkaart te reserveren.