14 februari 2019 van 11:00 tot 12:45

Lezing Thomas Klupp uit roman Wie ich fälschte, log und Gutes tat

Thomas Klupp. Bron: Wikimedia/Don Manfredo

Op 14 februari geeft Thomas Klupp een lezing aan de Universiteit Utrecht uit zijn nieuwe roman Wie ich fälschte, log und Gutes tat (2018). De lezing bij de opleiding Duitse taal en cultuur is vrij toegankelijk voor alle belangstellenden en wordt in samenwerking met de Stichting C+K georganiseerd. De voertaal is Duits.

Klupp werd alom geprezen voor zijn romandebuut Paradiso (2009) waarvoor hij enkele prijzen kreeg. Naar zijn nieuwste roman Wie ich fälschte, log und Gutes tat (2018) werd lang uitgezien. De schelmachtige coming of age-roman kreeg lovende kritieken. Klupp is medewerker van het Institut für Literarisches Schreiben und Literaturwissenschaft van de Universität Hildesheim. Samen met Paul Brodowsky stelde hij de bundel Wie über Gegenwart sprechen? Überlegungen zu den Methoden einer Gegenwartsliteraturwissenschaft (2010) samen.

eerder in utrecht

Klupp was eerder in Utrecht. Op de nascholingsdag voor docenten in november 2016, Wege der Literaturdidaktik - Gegenwartsliteratur im Unterricht, las hij uit Paradiso. Klupp staat bekend als aanstekelijk verteller.

Begindatum en -tijd
14 februari 2019 11:00