13 november 2017 van 20:00 tot 22:00

Lezing over regeneratieve geneeskunde door dr. Sabine Middendorp in Meppel

Dr. Sabine Middendorp

Kraakbeen uit een 3D-printer, darmen in een petrischaaltje: de ontwikkelingen op het onderzoeksgebied Life Sciences gaan de laatste jaren razendsnel. Dit najaar staan er in Meppel twee lezingen op het programma rondom het thema regeneratieve geneeskunde.

In deze tweede lezing op maandag 13 november spreekt dr. Sabine Middendorp over organoïden, mini-organen gekweekt in een laboratorium uit lichaamseigen stamcellen. Zo’n organoïde kan bijvoorbeeld een mini-darmpje of mini-lever zijn en heeft veel overeenkomsten met een echt orgaan. Dr. Middendorp zal onder meer ingaan op de mogelijkheden om de werking van medicijnen op deze cellen te testen voordat deze medicijnen aan de patiënt gegeven worden - bijvoorbeeld bij taaislijmziekte (cystic fibrose). Ook zal ze spreken over manieren waarop organoïden in de toekomst een rol zouden kunnen gaan spelen in de behandeling van kanker, of als alternatief kunnen gaan dienen voor levertransplantaties. 

De eerste lezing over regeneratieve geneeskunde in Meppel vindt plaats op maandag 30 oktober. U bespaart € 5,- als u zich in één keer voor beide lezingen aanmeldt (selecteer het combi-ticket). Lees hier meer over de lezing op 30 oktober

Begindatum en -tijd
13 november 2017 20:00
Einddatum en -tijd
13 november 2017 22:00
Entree
€ 12,50 voor Vrienden, € 15,- voor alle anderen. Een combi-ticket voor beide lezingen in Meppel kost € 20,- voor Vrienden en € 25,- voor alle anderen.