30 oktober 2017 van 20:00 tot 22:00

Lezing over regeneratieve geneeskunde door dr. ir. Debby Gawlitta in Meppel

dr. ir. Debby Gawlitta

Kraakbeen uit een 3D-printer, darmen in een petrischaaltje: de ontwikkelingen op het onderzoeksgebied Life Sciences gaan de laatste jaren razendsnel. Dit najaar staan er in Meppel twee lezingen op het programma rondom het thema regeneratieve geneeskunde.

In de eerste lezing op maandag 30 oktober spreekt dr.ir. Debby Gawlitta over wat regeneratie en bioprinten precies inhoudt. Kan zomaar elk menselijk weefsel nagebouwd worden? En die 3D printers die zo hip zijn, kunnen we daarmee echte weefsels printen? Heb ik stamcellen in mijn lichaam die gebruikt kunnen worden om later voor mij allerlei reserveweefsels te maken, of kan dit helemaal niet? In hoeverre kunnen we natuurlijke regeneratieve processen nabootsen in het lab? Deze en andere vragen zullen aan bod komen tijdens de presentatie van dr.ir. Gawlitta. Vanuit haar achtergrond in orthopedie en kaakchirurgie zullen met name de regeneratie van botweefsel en kraakbeen belicht worden. 

De tweede lezing vindt plaats op maandag 13 november. U bespaart € 5,- als u zich in één keer voor beide lezingen aanmeldt (selecteer het combi-ticket). Lees hier meer over de lezing op 13 november. 
 

Begindatum en -tijd
30 oktober 2017 20:00
Einddatum en -tijd
30 oktober 2017 22:00
Entree
€ 12,50 voor Vrienden, € 15,- voor alle anderen. Een combi-ticket voor beide lezingen in Meppel kost € 20,- voor Vrienden en € 25,- voor alle anderen.