12 november 2018 van 20:00 tot 22:00

Lezing over de geneesmiddelenmarkt door prof. dr. Bert Leufkens in Meppel

Een nieuw ontwikkeld medicijn wordt niet zomaar toegelaten op de markt. Daar gaat uiteraard veel onderzoek aan vooraf, en daarna moet het medicijn ook nog door beoordeeld worden door de autoriteiten. Prof. dr. Bert Leufkens weet als voormalig voorzitter van de Nederlandse toezichthouder (CBG) en beoordelaar voor de Europese autoriteiten in Londen (EMA) alles van het besluitvormingsproces om nieuwe geneesmiddelen wel of niet groen licht te geven. Van theoretische tabellen met onderzoeksdata en risk management plans tot patiënten die met smart wachten op een nieuw een beter geneesmiddel.

In deze lezing zal prof. dr. Bert Leufkens, winnaar van de Distinguished Science Award, spreken over de keuzes, discussies en dilemma’s die hij als poortwachter van de medicijnmarkt is tegengekomen. En natuurlijk over zijn rol als wetenschapper. 

Op 10 december zal een tweede lezing over de geneesmiddelenmarkt plaatsvinden in Meppel. Lees hier meer over deze lezing van medisch ethicus dr. Ghislaine van Thiel. Bij het aanmelden via de link hieronder kunt u kiezen voor het voordelige combi-ticket voor beide lezingen.

Begindatum en -tijd
12 november 2018 20:00
Einddatum en -tijd
12 november 2018 22:00
Entree
€ 12,50 voor Vrienden, € 15,- voor alle anderen.