15 mei 2018 van 18:30 tot 21:30

Lezing Opera Thijl in Arnhem met dr. Katell Lavéant

Het Utrechtsch Studenten Concert viert haar 195-jarig bestaan en doet dat met een heel bijzonder project: Opera Thijl. Samen met een professionele cast en een artistiek team zal dit studentengezelschap deze zomer het verhaal van de zestiende-eeuwse geuzenleider Thijl Uilenspiegel tot leven brengen. Een uitvoering om naar uit te kijken!

Dat doen we op 15 mei samen met dr. Katell Lavéant in Arnhem. Thijl was nar en held tegelijk. Met zijn moed, humor en muziek nam hij mensen mee in zijn strijd voor recht en vrijheid in de Tachtigjarige Oorlog. Dr. Katell Lavéant zal u meenemen in de middeleeuwse en zestiende-eeuwse literatuur en de geschiedenis van Thijl toelichten. Zij leidt het aan de Universiteit Utrecht lopende onderzoeksproject “Uncovering Joyful Culture: Parodic Literature and Practices in and around the Low Countries (13th – 17th centuries)” en zal dus alles over de vrolijke en populaire cultuur uit de tijd van Thijl kunnen vertellen.

Ook aanwezig is Jaap van Hellenberg Hubar, voorzitter van het productieteam van Opera Thijl. Hij zal een spreekwoordelijk kijkje achter de schermen geven van deze bijzondere operaproductie.

Begindatum en -tijd
15 mei 2018 18:30
Einddatum en -tijd
15 mei 2018 21:30