Lezing Nora Gomringer: Duitse spoken word poetry

tot
Nora Gomringer. Foto: © Judith Kinitz

Op uitnodiging van de afdeling Duitse taal en cultuur en Stichting C+K neemt Nora Gomringer op 15 februari iedereen mee naar de wereld van de spoken word poetry. De voertaal van deze lezing is Duits.

Nora Gomringer

Nora Gomringer leidt het International House of Artists Villa Concordia in Bamberg. Over de hele wereld is zij actief als auteur, docent en performer ook in samenwerking met musici en beeldende kunstenaars. In de herfst/winter van 2019 was ze Max Kade Visiting Professor aan het Oberlin College in Ohio, VS. Ze heeft verschillende dichtbundels en essays op haar naam staan, evenals talrijke individuele publicaties. De afgelopen jaren verschenen: 'Monster Modus Moden' (2019), 'Gedichte aus/auf Netzhaut - vom Verhandeln des Poetischen im Öffentlichen. Münchner Reden zur Poesie' (2019) en 'Gottesanbieterin' (2020). Een selectie verscheen in de serie 'Poesiealbum' in 2020.

Voor haar werk is ze onder meer onderscheiden met de Jacob Grimm Prijs voor Duitse Taal (2011), de Ingeborg Bachmann Preis (2015), de Carl Zuckmayer Medaille van de deelstaat Rijnland-Palts (2019), de Beierse Orde van Verdienste (2019) en de Else Lasker-Schüler Poëzieprijs (2022).

Lezingen van Duitse taal en cultuur

Al decennialang organiseert de afdeling Duitse taal en cultuur literaire lezingen in samenwerking met de Stichting C+K. De lezingen bieden studenten en andere belangstellenden de gelegenheid om in aanraking te komen met actuele Duitstalige cultuur en om in gesprek te gaan met auteurs.

Begindatum en -tijd
Einddatum en -tijd
Drift 23, zaal 1.13

Meld je aan via duits@uu.nl