Lezing: Antje Rávik Strubel over haar roman ‘Blaue Frau’

tot
Omslag Antje Rávik Strubels 'Blaue Frau'

Op uitnodiging van de afdeling Duitse taal en cultuur en Stichting C+K presenteert Antje Rávik Strubel op 21 september haar roman ‘Blaue Frau’ in Utrecht. De voertaal van deze lezing is Duits.

‘Blaue Frau’

‘Blaue Frau’ is een aangrijpend verslag van een jonge vrouw die strijdt voor persoonlijke integriteit, terwijl ze tussen de Tsjechische Republiek en Finland, Estland en Duitsland reist. Haar ervaringen weerspiegelen ook de recente machtsverhoudingen tussen Oost- en West-Europa. ‘Blaue Frau’ werd bekroond met de Duitse Boekenprijs 2021.

Antje Rávik Strubel

Antje Rávik Strubel heeft verschillende romans gepubliceerd. In juli 2022 verscheen haar meest recente essaybundel ‘Es hört nie auf, dass man etwas sagen muss’. Rávik Strubel vertaalt boeken van schrijvers als Joan Didion, Lena Andersson, Lucia Berlin en Virginia Woolf uit het Engels en Zweeds. Haar werk is met talrijke prijzen bekroond.

Lezingen van Duitse taal en cultuur

Al decennialang organiseert de afdeling Duitse taal en cultuur literaire lezingen in samenwerking met de Stichting C+K. De lezingen bieden studenten en andere belangstellenden de gelegenheid om in aanraking te komen met actuele Duitstalige cultuur en om in gesprek te gaan met auteurs.

Begindatum en -tijd
Einddatum en -tijd
Locatie
Drift 25, kamer 2.03
Entree
Op verzoek van de schrijfster graag een mondneusmasker te dragen
Aanmelden

Aanmelding voor externe belangstellenden via duits@uu.nl