tot

Online lezingreeks van Security in Open Societies hub

Lezing Adapt! #3: 'Hoe mensen omgaan met alarmerende omstandigheden' met Kees van den Bos

Adapt! Van crises kun je leren. Lezingenreeks van SOS Hub

Let op: deze lezing is verplaatst naar 5 juni

De coronacrisis hakt erin: duizenden sterfgevallen, patiënten aan de beademing, de economie op zijn gat. Ook laat deze situatie sporen na in ons brein. We staan constant ‘aan’ tijdens het thuiswerken, online lessen volgen of meetings bijwonen. Velen moeten daarnaast het huishouden draaiende houden of kinderen lesgeven. In de supermarkt is het druk, de rij bij de bakker lang. De lontjes korter. Cijfers laten zien dat meer mensen last hebben van slaapproblemen, concentratiestoornissen of andere psychologische en lichamelijke klachten ervaren. Hoogleraar sociale psychologie Kees van den Bos onderzoek in de derde lezing in de serie Adapt! uit hoe dat komt en wat we er aan kunnen doen. 

De serie Adapt! Van crises kun je leren is een initiatief van de hub Security in Open Societies. In de serie presenteert een interdisciplinair team van vooraanstaande wetenschappers in zeven lezingen hun visie op crises uit verleden en heden, en koppelen dit aan de huidige coronacrisis. Want hoe passen we ons aan voor, na en tijdens een crisis? En wat kunnen crises uit het verleden ons leren over ons adaptief vermogen? Van den Bos legt in de derde lezing in deze serie uit hoe de coronacrisis en stress samenhangen. Wat kun je doen om uit een mentale noodtoestand te komen?

Het college is via de link hieronder live te volgen en er zal aansluitend ruimte zijn voor een Q&A met Van den Bos via een chatbox. Benieuwd naar de andere lezingen in deze reeks? Kijk dan op uu.nl/adapt.

Begindatum en -tijd
Einddatum en -tijd
Locatie
Online (link naar livestream verschijnt hier)
Aanmelden

Niet nodig

Meer informatie
Adapt! Van crises kun je leren