tot

Lancering van interdisciplinaire samenwerking tussen vier Young Academies

Toekomstige generaties staan voor ongekende uitdagingen. Grote veranderingen in ons systeem zijn hoognodig om klimaatverandering, uitputting van grondstoffen, en sociaal-economische en gezondheidsverschillen tegen te gaan. De Young Academies van de Universiteit Utrecht, het Universitair Medisch Centrum Utrecht, de Technische Universiteit Eindhoven en Wageningen University & Research hebben daarom de handen ineengeslagen om deze dringende maatschappelijke vraagstukken aan te pakken. Op 11 maart zullen de Young Academies hun inspirerende ideeën presenteren tijdens de lancering van de samenwerking.

Het motto van de samenwerking is “Challenging future generations”. Binnen de samenwerking worden projecten opgezet rond verschillende thema’s en problemen, waarbij onderzoekers vanuit de vier instituten intensief samenwerken. Hierbij is het essentieel om creatief te werk te gaan en buiten de gebaande paden te lopen. De ideeën moeten risicovol maar veelbelovend zijn: gedurfde ideeën die, naast traditioneel onderzoek, ook onderwijs en maatschappelijke invloed in acht nemen.  

Het voornaamste doel van de alliantie is het stimuleren van ongebruikelijke samenwerkingen die normaal gesproken niet zouden voorkomen. Ideeën zijn onderverdeeld in vier thema’s: Inclusie & Diversiteit, Gezondheid, Voedsel & Duurzaamheid en Klimaatverandering & Vervuiling. 

Woensdag 11 maart zal het project officieel van start gaan. Tijdens de lancering zullen de vier Young Academies verschillende workshops geven en hun plannen presenteren. Leden van de Young Academies zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen en meer over de samenwerking te leren. 

Begindatum en -tijd
Einddatum en -tijd