8 november 2018 van 15:00 tot 18:00

Kom naar de Open Dag van het Centre for Academic Teaching op 8 november!

Hierbij nodigen we je van harte uit voor de Open Dag van het Centre for Academic Teaching op donderdag 8 november! Of je nu het afgelopen blok voor het eerst een werkcollege hebt gegeven of al jaren in het bezit bent van je seniorkwalificatie onderwijs, het maakt niet uit: iedereen die betrokken is bij onderwijs aan de UU is welkom. Deze middag staat in het teken van de activiteiten van het CAT netwerk, met de nadruk op docentontwikkeling en de rol van onderwijs in je academische carrière.

Meld je aan voor de CAT Open Dag!

Dr. Meindert Flikkema (Vrije Universiteit) zal met ons spreken over de omslag in zijn denken over onderwijs op universiteiten. Hij besloot het roer om te gooien en niet langer het geven van onderwijs, maar het creëren van condities voor leren centraal te stellen. Meindert neemt ons mee over de hindernissen die hij tegenkwam en zal verhalen over minachting, verlatenheid, twijfel, hoop en trots.

Na de keynote zijn er korte parallelsessies met diverse onderwerpen. Zo zijn er coaches voor je onderwijsloopbaan, kun je deelnemen aan een mini-sessie van de Special Interest Groups Video of Entrepreneurship Education en gaat de TAUU in gesprek met een ouwe rot en een junior docent. We sluiten de open dag af met een Teaching and Learning Lab inspiratiecafé, waar Jeroen Vermeulen ons inzicht verschaft in het thema community service learning. Zie hieronder het volledige programma:

3 PM Opening by prof Manon Kluijtmans, academic director CAT

Key note by dr Meindert Flikkema (Vrije Universiteit): Meindert will tell us about how he radically changed course in his thinking about academic teaching. He decided to focus on creating conditions for an effective learning environment.

3:40 Round I

1.    Aftertalk with Meindert Flikkema: The audience is invited to explore academic teaching and further discuss the focus of teaching and learning.

2.    Live podcast Mate & Master: The Teaching Academy (TAUU) presents a live recording of a podcast in which a senior and a junior teacher discuss their teaching.

3.    Professional development: Prof Berteke Waaldijk, the Senior Fellows Centre for Academic Teaching and work coach Sharona Lautoe invite you to discuss topics regarding teaching, learning and education of your students and yourself.

4.    Motivating students: Educational consultant Lindy Wijsman (O&T) provides a ‘train the trainer’ session. Teachers will be introduced to methods to stimulate students to self-regulate their learning.

4:10 Round II

1.    Mini session Special Interest Group Video: Liesbeth van der Grint (O&T and Educate-it) and teacher Sebastiaan Steenman will host a SIG about video. During this SIG, teachers will exchange knowledge and experience aimed at didactic use of video: from tool to deployment in education.

2.    Mini session Special Interest Group Entrepeneurship: Jelle Kok (Centre for Entrepeneurship) initiated the SIG Entrepeneurship, in which teachers explore how students can take a leading role in solving societal challenges with help of entrepeneurship.

4.    Motivating students: Educational consultant and staff developer (O&T) provides a ‘train the trainer’ session. Teachers will be introduced to methods to stimulate the students to self-regulate their learning.

4:40 Teaching and Learning Lab Inspiration Café

Over a drink, dr Jeroen Vermeulen will share his insights in Community Service Learning and his experience with courses on social entrepreneurship. Exchange your thoughts with colleagues about education.

3 - 6 PM Continuous Meet & Greet the CAT-partners

Meet and see the innovation and development offer of the CAT network: Educate-it, O&T, Honours College, the Life Long Learning program, UMC Center of Expertise in Education and the Teacher Community TAUU.

We zien je graag op donderdag 8 november! Je kunt de hele middag bijwonen of gewoon ergens tussen 15.00 en 18.00 uur langskomen, in de Universiteitsbibliotheek Uithof.

Investeer in jezelf en verrijk je onderwijs!

Begindatum en -tijd
8 november 2018 15:00