Kom jij naar de Utrechtse Erfgoeddag?

tot
Academiegebouw vanuit de lucht. Foto: Foto: Euro Color Cards, via Het Utrechts Archief (CC BY-SA 4.0)
Foto: Euro Color Cards, via Het Utrechts Archief (CC BY-SA 4.0)

Op woensdag 7 juni organiseren Landschap Erfgoed Utrecht en Universiteit Utrecht de provinciale Utrechtse Erfgoeddag. Doe mee aan een dag vol interessante lezingen, workshops en stadswandelingen.

Programma

Voor de Erfgoeddag is een uitgebreid programma samengesteld in en om het Academiegebouw van de Universiteit Utrecht. Zo vertelt kunsthistoricus en onderzoeker Sanne Frequin over haar werk aan de 3D-reconstructie en virtuele restauratie van de grafplaat van Gwijde van Avesnes, bisschop van Utrecht in de 14de eeuw.

Daarnaast zijn er lezingen van Elsbeth Kwant (Koninklijke Bibliotheek) en Eppo van Nispen tot Sevenaer (Beeld & Geluid). In de middag is er een keuzeprogramma en in de binnenstad zijn er verschillende workshops en lezingen. Ook is het mogelijk om een stadswandeling te maken en zijn Paleis Lofen en DOMunder te bezoeken.

Utrechtse Erfgoeddag

Landschap Erfgoed Utrecht organiseert jaarlijks de provinciale Utrechtse Erfgoeddag met lezingen en workshops. Daarnaast kunnen deelnemers kennismaken met de plek waar de Erfgoeddag plaatsvindt via een museumbezoek of rondleiding met stadsgidsen. Met de Erfgoeddag wil Landshap Erfgoed Utrecht betrokkenen en geïnteresseerden in het erfgoedveld inspireren, up-to-date brengen en met elkaar in contact laten komen.

De Erfgoeddag wordt dit jaar samen met de Universiteit Utrecht georganiseerd. De universiteit werkt sinds maart 2022 samen met Landschap Erfgoed Utrecht aan verschillende projecten rond onderzoek en publieksbereik.

Begindatum en -tijd
Einddatum en -tijd
Aanmelden

Meld je aan voor de Utrechtse Erfgoeddag 2023

Meer informatie
Lees meer over de Utrechtse Erfgoeddag 2023 en het programma