1 november 2019 van 13:15 tot 22:00

Kathy High op het IMPAKT Festival 2019

Kathy High. Bron: Wikimedia/Monica Giselle

Interdisciplinaire kunstenaar Kathy High is dit jaar de Centre for the Humanities Festival Fellow tijdens het IMPAKT Festival 2019. Het onderwerp van deze editie is "Speculative Interfaces": het festival bevraagt bestaande opvattingen over de interface en stelt zich de toekomst ervan voor. Het programma onderzoekt hoe we omgaan met technologie en hoe deze relatie ons gedrag en onze perceptie verandert.

Kathy High werkt met technologie, kunst en biologie. Ze werkt samen met wetenschappers en kunstenaars, en denkt na over levende systemen, empathie, dierenbewustzijn en de sociale, politieke en ethische dilemma's van biotechnologie en de industrieën daaromheen. In haar onderzoek naar de dierenwereld in projecten als Embracing Animal en Rat Laughter heeft High voortdurend dierenbewustzijn, emotie en empathie bestudeerd. Het recente project Gut Love: You Are My Future biedt een kijkje in de complexe relatie tussen darmflora en haar gastheer, en de cultuur van de ontlasting.

Op vrijdag 1 november gaan studenten van de MA Kunst en Maatschappij, MA Hedendaags Theater, Dans en Dramaturgie en de RMA Media, Kunst en Performance Studies in gesprek met Kathy High en haar werk tijdens verschillende evenementen.

Programme
13.15-14.30 - Screening in Het Huis, Utrecht, Boorstraat 107

Kathy High's videowerk Fecal Matters is onderdeel van de screening Forest for the Trees, die een serie korte videowerken van verschillende kunstenaars laat zien.

15.00-16.30 - Artist Talk bij Impakt, Lange Nieuwstraat 4

Kathy High praat met studenten over haar bio-kunst en haar curatorschap. Het gesprek wordt begeleid door Arjon Dunnewind, artistiek directeur van Impakt, en vindt plaats in de expositieruimte. Een van Kathy's werken is te zien in de expositie The Sound of One Computer Thinking.

20.00-22.00 - Keynote-lezing in Het Huis, Boorstraat 107

Kathy High geeft een keynote-lezing tijdens de Night of the Non-Humans, een avond bestaande uit een lezing, een performance en een paneldiscussie waar High ook aan deelneemt.

Begindatum en -tijd
1 november 2019 13:15