1 november 2018 van 15:45 tot 18:00

Johan Willem Beyen-lezing 2018 met Shada Islam

Shada Islam

De derde jaarlijkse Johan Willem Beyen-lezing wordt op 1 november 2018 gegeven door Shada Islam, om de Europese bestuursdag in Utrecht te vieren. De titel van de lezing is: The show must go on: Europe in an A(merica), B(rexit), C(hina) world.

Shada Islam is verbonden aan het Europa College in België. De website Politico noemt haar "One of Brussels' smartest thinkers on Asia". Ze heeft het grootste deel van haar professionele leven doorgebracht met het onderzoeken, schrijven en spreken over de betrekkingen van de Europese Unie met Azië. Islam heeft een reputatie opgebouwd in zowel Azië als Europa als een vooraanstaand commentator, analist en schrijver, evenals een frisse en originele gedachte-leider over de betrekkingen tussen de EU en Azië.

Lees meer op de Engelstalige pagina van dit evenement.

Johan Willem (Wim) Beyen

Over Johan Willem Beyen

De lezing is vernoemd naar Johan Willem (Wim) Beyen, voormalig Nederlands minister van Buitenlandse Zaken, mede-oprichter van de Europese Unie en alumnus Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Utrecht.

Deze lezing wordt georganiseerd met ondersteuning van Institutions for Open Societies, één van de strategische thema's van de Universiteit Utrecht.

Begindatum en -tijd
1 november 2018 15:45