6 oktober 2019 van 09:30 tot 12:30

Jaarbijeenkomst 2019 - Geven voor weten

Jaarbijeenkomst 2019

De Jaarbijeenkomst 2019 voor Vrienden en donateurs van het Utrechts Universiteitsfonds vindt plaats op zondagochtend 6 oktober 2019. Een ander moment dan normaal, omdat we u graag kennis willen laten maken met het nationale Weekend van de Wetenschap, dat plaatsvindt op het Utrecht Science Park (De Uithof).

Op 6 oktober vieren we de wetenschap samen met (toekomstige) studenten, wetenschappers, alumni, Vrienden, donateurs en Utrechters. Na afloop van de Jaarbijeenkomst bieden we u dan ook graag de mogelijkheid om deel te nemen aan het programma van het Weekend van de Wetenschap. Daarover leest u verderop meer.

Geven voor weten
Tijdens de Jaarbijeenkomst blikken we terug op het afgelopen jaar. Het thema is geven voor weten. Bijzondere studenten-, onderzoeks- en onderwijsprojecten worden uitgelicht, er wordt gesproken over het belang van geven aan de wetenschap en we werpen een blik op de toekomst.

• 09:45 – 10:30 uur: Inloop met koffie, thee en een taartbuffet
  • 10:30 – 11:30 uur: Inhoudelijk programma, met onder andere:
    • Het Utrechts Universiteitsfonds anno 2019 en verder, Lodewijk Hijmans van den Bergh, voorzitter Universiteitsfonds
    • Een interactief gesprek over geven voor weten, met o.a. dr. Hester den Ruijter en prof. dr. George Kowalchuk
    • Uitreiking cheque opbrengst Doorgeven 2019
  • 11:30 – 12:00 uur: Afsluiting
  • 12:30 – 13:30 uur: Optioneel programma, meer informatie hieronder.

Exclusieve rondleidingen
Na de Jaarbijeenkomst van het Utrechts Universiteitsfonds, bestaat de mogelijkheid om uw programma naar wens uit te breiden. Daarbij kunt u kiezen uit het uitgebreide programma van het Weekend van de Wetenschap, met bijvoorbeeld (kinder)colleges of de wetenschapsmarkt. Maar we organiseren ook rondleidingen speciaal voor Vrienden en donateurs van het Universiteitfonds bij het onderzoeksproject BioCliVE en een wandeling over het Utrecht Science Park.

Meer informatie exclusieve rondleidingen
  • Rondleiding BioCliVE (max. 80 personen)
    Klimaatverandering, in combinatie met een wereldwijd afnemende biodiversiteit, is een groot probleem voor onze huidige leefwereld. Een hoge biodiversiteit zou namelijk mogelijk juist de gevolgen van extreem weer kunnen opvangen. In het experiment BioCliVE onderzoeken Utrechtse biologen hoe de biodiversiteit in graslanden impact heeft op de voedselvoorziening en koolstofopslag in het toekomstige klimaat. Er zijn 352 mini-graslandjes ingericht, met elk verschillende plantendiversiteit.

BioCliVE is een van de projecten uit de campagne Doorgeven van het Utrechts Universiteitsfonds. In deze rondleiding gegeven door o.a. prof. dr. Merel Soons kunt u dit indrukwekkende project van dichtbij bekijken en alles horen over de toekomstplannen van BioCliVE.

• Rondleiding Utrecht Science Park (max. 20 personen)
    Utrecht Science Park De Uithof is voortdurend in beweging. Hier werken kennisinstellingen, onderzoeksinstituten en bedrijven intensief samen om nieuwe oplossingen te vinden voor een langer en gezonder leven, nu en in de toekomst. Utrecht Science Park is het grootste en snelst groeiende science park van Nederland. De laatste jaren zijn er beursgenoteerde bedrijven bijgekomen zoals Danone Nutricia Research, Genmab en Merus. Of het nu lang of kort geleden is dat u op De Uithof rondliep: tijdens deze rondleiding bent u weer helemaal op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen die hier plaatsvinden.

• Weekend van de Wetenschap 2019
    De universiteit opent haar deuren. Onder meer in en rond het Victor J. Koningsbergergebouw worden mini-college’s, experimenten en workshops georganiseerd en is er de mogelijkheid om bij te dragen aan wetenschappelijk onderzoek. Ook worden er diverse rondleidingen gegeven.
Begindatum en -tijd
6 oktober 2019 09:30
Einddatum en -tijd
6 oktober 2019 12:30