Internationale Vrouwendag

tot
De korte video The UU's Science Type wordt vertoond tijdens de paneldiscussie.

Vier de Internationale Vrouwendag! Het EDI Office organiseert een paneldiscussie over stereotype beeldvorming van wetenschappers en twee workshops. Aansluitend vindt de uitreiking van beurzen uit het ROSANNA Fonds voor Vrouwen plaats.

Programma

14.15 uur Welkom door Diversity Dean Janneke Plantenga
 
14.20 - 15.15 uur Paneldiscussie Stereotyping @UU onder leiding van Alexandra Timmer, universitair hoofddocent mensenrechten. Panelisten: Rana Kuseiri, Laura Gomez, Zuleika Sheik en Malavika Sivan 
 
15.15 - 15.30 uur Pauze, koffie en thee
 
15.30 - 16.15 uur Twee workshops: Dilemmaspel en Voornaamwoorden
 
16.15 - 17.30 uur ROSANNA Fonds voor Vrouwen: beurzen en lezing door hoogleraar Anneke Smelik (Radboud Universiteit) over duurzame mode, gevolgd door discussie met vorige winnaars van de beurs
 
17.30 - 18.15 Borrel

Workshop Dilemmaspel

Hoe maken we van onze universiteit een plek waar iedereen kan floreren? Doe mee aan deze workshop om daarachter te komen. We spelen samen het Dilemmaspel (ontwikkeld door Universiteit Utrecht) en je krijgt de kans om verschillende dilemma's uit de praktijk te bespreken, in de huid van anderen te kruipen, na te denken over verschillende acties en een standpunt in te nemen. Deze activiteit wordt in het Engels gegeven. Er is plek voor maximaal 20 deelnemers.

Workshop Voornaamwoorden

Een praktische workshop over effectief gebruik van voornaamwoorden in de klas: hoe creër je een inclusieve leeromgeving voor iedereen? Voornaamwoorden, een essentieel deel van de identiteit van LHBTIQ+ personen, dragen zichtbaar bij aan een fijne en veilige leer- en werkomgeving. In deze workshop bespreken we het belang van inclusief taalgebruik en onderzoeken we het gebruik van voornaamwoorden in de klas. 

Meld je aan voor het programma van de Internationale Vrouwendag
Begindatum en -tijd
Einddatum en -tijd
Locatie
Parnassos Cultuurcentrum