Van 22 september 2019 08:30 tot 25 september 2019 15:00

Internationale conferentie over mens en auto in de toekomst

Hoe ziet de auto van de toekomst eruit? En welke rol vervult de mens nog in deze auto? Samen met meer dan 200 onderzoekers en vakmensen gaan Stella Donker en Chris Janssen van de Universiteit Utrecht in vier dagen op zoek naar antwoorden op dergelijke vragen. Donker en Janssen organiseren dit jaar het vierdaagse, internationale Auto-UI’19-congres.

Het congres richt zich op de menselijke interactie in en rond de auto. Janssen: “We kijken daarbij niet alleen naar de almaar voortschrijdende techniek, maar we gebruiken ook zienswijzen uit bijvoorbeeld de psychologie en de verkeersveiligheid. Niet voor niets loopt het deelnemersveld van dit congres zeer uiteen. Wetenschappers, overheden, autofabrikanten en technische bedrijven zijn allemaal vertegenwoordigd op dit congres.”

Vooraanstaand

Auto-UI, de meest vooraanstaande internationale jaarlijkse conferentie op het gebied van automobiele gebruikersinterfaces en interactieve vervoersapplicaties, is van 22 t/m 25 september, en vindt (voor het overgrote deel) plaats in het Muntgebouw Utrecht. Het uitgebreide programma (dat onder meer posterpresentaties, lezingen en paneldiscussies behelst) is op de website van Auto-UI te vinden. Daar is ook de wijze van inschrijving te vinden. 

Geïnteresseerde pers wordt verzocht een mail te sturen naar auto-ui@uu.nl.

Begindatum en -tijd
22 september 2019 08:30
Einddatum en -tijd
25 september 2019 15:00