3 juni 2019 van 19:00 tot 22:00

Op weg naar een duurzame samenleving

Impact Night 2019: Hoe maken we het verschil?

Skyscraper walvis

De faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie (REBO) nodigt wij u van harte uit op de Impact Night 2019. Voor de faculteit is 2019 het jaar van ‘de walvis’. Tussen Hoog Catherijne en TivoliVredenburg ligt ‘Skyscraper’ – een grote walvis, gemaakt uit in zee gevonden plastic. Dat symboliseert onze betrokkenheid bij het duurzaamheidsvraagstuk.

Wie is verantwoordelijk?

Tijdens de REBO Impact Night 2019 staat de vraag centraal hoe we de transitie maken naar een duurzame samenleving. Waar ligt de verantwoordelijkheid voor deze transitie? Wat kunnen en mogen we verwachten van de overheid, en wat is de rol van bedrijven? Of moeten we het hebben van maatschappelijke organisaties en/of burgerinitiatieven? Wat kunnen burgers zelf doen? Nudges, kleine zetjes in de gewenste richting, kunnen hierbij helpen. Maar hoe maken we die mogelijk, en wie moet dat doen? Is dat toch weer een kwestie van overheidsinterventies? En welke verantwoordelijkheid heeft de universiteit eigenlijk?

Programma en sprekers

Tijdens een inspirerend avondprogramma in de Aula van het Academiegebouw (inloop vanaf 19.00, start om 19.45 uur) kunt u een bijdrage verwachten van key note spreker Peter Glas, de Deltacommissaris.

Ook gaan onze wetenschappers

in gesprek met experts uit de praktijk:

Na afloop van de Impact Night (vanaf 21.15 uur) nodigen wij u uit om een feestelijke borrel te drinken met uw (oud-)studiegenoten, vrienden, collega’s en/of externe partners.

Aanmelden en meer informatie

Bent u erbij? Meld u dan aan via onderstaande link.
Heeft u vragen? Mail gerust naar rebo.bestuurssecretariaat@uu.nl.

Begindatum en -tijd
3 juni 2019 19:00