11 september 2019 van 19:30 tot 21:30

Impact Café: Zon, zee, schuldgevoel? Jouw zomervakantie en het klimaat

Impact Cafe vliegreizen

Tijdens de vijfde editie van het Impact Café, tegenover de walvis van de Universiteit Utrecht, gaan we het gesprek aan over de vakanties van de toekomst. Kunnen we blijven vliegen? Welke alternatieven zijn er? En als je eenmaal op locatie bent aangekomen, welke opties heb je dan? We stellen deze en andere vragen aan experts uit de industrie, politiek, en wetenschap en helpen jou op weg met de keuzes voor jouw zomervakantie.

Voor veertig euro naar Venetië, drie keer per jaar op vakantie, even ontspannen op Bali. Het lijkt tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld. We willen vaak, goedkoop en zo ver weg mogelijk op vakantie. Maar ook in eigen land is de camping of dat idyllische hotelletje met het openbaar vervoer vaak eigenlijk niet te bereiken. Hoe erg is dat? En wat valt er aan te doen? Ervoor kiezen om niet meer te vliegen voelt als een radicale keuze, en de alternatieven zijn niet altijd even aantrekkelijk: de trein duurt lang en is soms zelfs duurder dan het vliegtuig. Tegelijkertijd blijft de overheid werken aan de uitbreiding van Schiphol. Waar ligt de verantwoordelijkheid en wie heeft de oplossing?

Kom op 11 september naar Impact Café en praat mee!

Datum: woensdag 11 september 2019
Tijd: 19:45-21:30 (inloop vanaf 19:30)
Locatie: The Social Impact Factory, Utrecht
Toegang: gratis, meld je aan met Eventbrite ticket