Van 1 juni 2018 10:00 tot 16 september 2018 16:30

'Ik wou dat ik kon vliegen'

botu ik wou dat ik kon vliegen

Van 1 juni t/m 16 september laten de Botanische Tuinen Utrecht een installatie van de Utrechtse Lia Koster zien onder de titel ‘Ik wou dat ik kon vliegen’.

Centraal staan begrippen als 'vliegen' of 'zweven'. De installatie bestaat uit een grote verzameling glasfiguren op stelen van verschillende lengte, waarin vlinders, vogels en insecten, maar ook wuivende handen te herkennen zijn. Met handen kun je helaas niet vliegen, maar ze verwijzen wel naar de menselijke droom om te kunnen vliegen; een gevoel van ultieme vrijheid, vrij van beperkingen en grenzen.

botu ik wou dat ik kon vliegen

De installatie komt als een golvende slinger van individuele schepsels in de richting van de Vlinderkas en het Bijenhotel. De vormen zijn meestal heel herkenbaar, maar er zijn er ook bij die abstracter, fragmentarischer zijn. De toeschouwer kan er allerlei symbolen in zien en er verschillende associaties mee hebben. Onmiskenbaar verwijst het naar wonderlijke en mooie creaturen waar we mee leven. Maar het werk roept ook een associatie op met vrijheid, reizen, zorgeloosheid. Eenzelfde gevoel vrijheid van dat door het zomerse gefladder van vlinders en bijengezoem wordt opgeroepen.

 

botu ik wou dat ik kon vliegen

Glas als materiaal

Glas is een essentieel onderdeel van Kosters sculpturen. Zij associeert glas met kwetsbaarheid en teerheid en dat past goed bij haar belangstelling voor het ontstaan van leven en alle levensvormen die nog steeds bestaan. Hierbij kijkt ze ook onder andere naar microscopisch klein leven om een stukje van dat raadsel en wonder, te begrijpen. En iets van de fascinatie wil zij tot uiting brengen via haar beelden.

Alle onderdelen van deze installatie zijn afzonderlijk te koop. Kijk hier voor de prijzen. U kunt daarvoor contact opnemen met Lia Koster. Meer weten over haar werk? Kijk dan op glaskunst.liakoster.nl. Hier kunt u ook voorbeelden van het werk zien.

Begindatum en -tijd
1 juni 2018 10:00
Einddatum en -tijd
16 september 2018 16:30
Entree
Reguliere entreeprijs