21 september 2019 van 20:00 tot 21:30

Impakt Event met mediacriticus Douglas Rushkoff

How to stay human in the digital age

Douglas Rushkoff. Foto: Seth Kushner

Op 21 september organiseert IMPAKT, centrum voor mediacultuur, in samenwerking met TivoliVredenburg, het Centre for the Humanities en de Urban Interfaces Research Group het evenement How to stay human in the digital age

In zijn nieuwste boek Team Human (2019) belicht de Amerikaanse mediacriticus Douglas Rushkoff in 100 stellingen het digitale tijdperk. Hoe bewaren we onze menselijkheid in een wereld van sociale media, algoritmes en robots?

Anti-humanistische machinerie

Ooit dachten we dat technologie, de vrije markt en het internet ons zouden bevrijden en verbinden. Anno 2019 lijken deze instituties ons eerder isoleren en uit elkaar te drijven, aldus Rushkoff. Soms lijken ze zelfs een tegen de mens gerichte agenda te volgen. In Team Human legt Rushkoff de dynamiek bloot van deze anti-humanistische machinerie waarin sociale media onze politieke keuzes beïnvloeden, algoritmes onze aandacht sturen en robots onze banen overnemen.

Team Human

Maar het is nog niet te laat! Rushkoff roept ons op om ons aan te sluiten bij Team Human. Met hulp van biologie, psychologie en menselijke evolutie laat hij zien dat mensen door zich te verenigen en samen te werken de kwalijke krachten van technologie kunnen bezweren en kunnen bouwen aan een meer verbonden wereld.

Begindatum en -tijd
21 september 2019 20:00