Hofvijverdiner artificiële intelligentie

tot

De Hofvijverkring is een geefkring van Utrechtse alumni in Den Haag en omgeving, die een bijdrage wil leveren aan het Utrechtse wetenschappelijk onderzoek. Het bestuur van de Hofvijverkring wil graag meer bekendheid geven aan onze activiteiten. Daarom nodigen wij graag niet alleen onze donateurs, maar ook andere Utrechtse alumni uit voor het Hofvijverdiner op 12 oktober. Tijdens dit diner zullen Jelle Teijema, MA en prof. dr. Rens van de Schoot een lezing houden.

Jelle Tijema

Jelle zal een voordracht houden over de verdere toekomst van artificiële intelligentie (AI) en de implementatie daarvan. Wat houdt bewustzijn in en hoe zal die er in de toekomst uitzien? Dat sluit aan op de recente ontwikkelingen op het gebied van “large language models” (LLMs) zoals ChatGPT. ChatGPT is het prototype van een chatbot met kunstmatige intelligentie, gespecialiseerd in het voeren van dialogen met de gebruiker.

Rens van de Schoot

Na de presentatie van Jelle zal prof. van de Schoot een pitch houden met als titel: Wetenschappers worden vervangen door machines. Met alle recente ontwikkelingen op het gebied van artificiële intelligentie zou het weleens kunnen zijn, dat wetenschappers binnenkort gewoon vervangen worden door machines. Het zoeken in en screenen van literatuur, het verwerken van data, programmeren van codes om data te verwerken, het schrijven van artikelen, dat kunnen AI’s allemaal veel beter en sneller dan mensen. Handig, want dan hebben we meer tijd voor dit soort etentjes!

Begindatum en -tijd
Einddatum en -tijd
Locatie
Brasserie Berlage. President Kennedylaan 1, 2517 JK Den Haag
Entree
40 euro (een tweegangendiner, een drankje en koffie of thee)
Aanmelden

Meld je aan via deze link. U wordt doorgeleid naar een betaalsite.