Van 9 mei 2017 09:00 tot 7 juli 2017 17:00

De Stijl in de Literatuur

'Het vergif van den nieuwen geest': expositie in de Universiteitsbibliotheek Binnenstad

De Stijl was niet alleen van invloed op architectuur en beeldende kunst, maar ook op literatuur. In deze expositie gaat de aandacht dan ook uit naar de literaire kant van deze kunstbeweging.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan de letterklankbeelden van voorman Theo van Doesburg. Naast zijn bijdragen zijn ook werken te zien van Piet Mondriaan, H. Marsman, Paul van Ostaijen en Bert Schierbeek. Van deze laatste twee auteurs wordt werk tentoongesteld dat in het bezit is van de Bijzondere Collecties van de Universiteitsbibliotheek.

Expositie De Stijl

De expositie is onderdeel van de programmering van het International Literature Festival Utrecht en wordt georganiseerd in opdracht van Het Literatuurhuis.

Begindatum en -tijd
9 mei 2017 09:00