Het Grote Utrecht Stadsdiner

tot

Tijdens het Grote Utrecht Stadsdiner op zondag 17 oktober gaan verspreid door de stad duizenden mensen met elkaar aan tafel. Naast een typisch Utrechtse maaltijd, delen ze ook verhalen met elkaar. Eet je mee?

Het Grote Utrecht Stadsdiner is een samenwerking tussen verschillende organisaties in Utrecht. In dit lustrumjaar zijn de Universiteit Utrecht en het UMC Utrecht partner van dit bijzondere eetinitiatief, omdat we het belangrijk vinden om verbonden te zijn en blijven met de stad en haar bewoners.

Eet je mee?

Overal zal hetzelfde gerecht op tafel staan: Utregse Vijfschaft. Het is een echt oud-Utrechts wintergerecht, waar restaurant The Colour Kitchen een eigentijds en internationaal tintje aan heeft gegeven. Nieuwsgierig? Bekijk het recept alvast hier

Je kunt op verschillende manieren meedoen aan het Grote Utrecht Stadsdiner

  1. Kook bij je thuis en nodig zelf je gasten uit
    Het Grote Utrecht Stadsdiner is een mooie gelegenheid om mensen beter te leren kennen. Wij zorgen ervoor dat je in de week voorafgaand aan 17 oktober een gratis maaltijdpakket inclusief recept kunt ophalen op een centrale locatie in Utrecht. Het enige dat jij vervolgens hoeft te doen is koken en gasten uitnodigen. Dat kunnen vrienden zijn, maar bijvoorbeeld ook buren die je nog niet goed kent, collega’s, mede-studenten, familieleden, etc.
  2. Ga eten op een van openbare eetlocaties
    Op de website van het Grote Utrecht Stadsdiner komt een lijst te staan met locaties waar je een plekje kunt reserveren om aan tafel te gaan met mensen die je nog niet kent. Je kookt dan dus niet zelf, maar kunt gewoon aanschuiven. Bijvoorbeeld in het UMC Utrecht of de Faculty Club, maar ook op plekken waar je misschien minder vaak komt, zoals het AKWAGLOT platform in de Singel of het Leger des Heils. De lijst met locaties zal eind september op de stadsdinerutrecht.nl gepubliceerd worden. Deelname is gratis, drankjes zullen afhankelijk van de locatie wel voor eigen rekening zijn.

Dagprogramma Grote Utrecht Stadsdiner

Het Grote Utrecht Stadsdiner wordt voorafgegaan door een gevarieerd programma met minicolleges, verhalen en optredens in de Bibliotheek Neude. Dit programma start om 13.30 uur en duurt tot 19.00 uur. De afsluitende talkshow wordt van 18.00-18.50 uur live vanuit bieb Neude uitgezonden op UStad en RTV Utrecht. Met een breed scala aan gasten en ervaringsdeskundigen rondom het thema ‘kansen om te leren voor iedereen, je hele leven lang’. Kijk hier voor het volledige programma. Reserveren is niet nodig.

Deel je diner

Vergeet niet om foto’s te maken en die via social media te delen. TAG ons: @Utrechtuniversity @UMCUtrecht en gebruik #morgenmakenwesamen #deeljemaaltijd

 

Banner van het Grote Utrecht Stadsdiner
Begindatum en -tijd
Einddatum en -tijd
Locatie
Utrecht
Entree
Gratis
Aanmelden

Om één of meerdere maaltijdpakketten te bestellen, stuur je een mailtje naar lustrum@uu.nl. Deze kan je dan in de week voorafgaand aan 17 oktober ophalen bij een centrale locatie in Utrecht. 

Eet je liever buitenshuis? Houdt dan de website van het Grote Utrecht Stadsdiner in de gaten. Daarop wordt een lijst met locaties geplaatst. Let op: er is beperkt ruimte op deze plekken. 

Meer informatie
De website van het Grote Utrecht Stadsdiner