Van 26 september 2019 09:00 tot 28 september 2019 18:00

Het European Veterinary Congress of Behavioural Medicine and Animal Welfare

In het College van veterinair specialisten op het gebied van diergedrag en dierwelzijn komen de boeiende werelden van de gedragsbiologie, ethiek en recht samen. Gedrag van dieren is niet alleen voor veel mensen fascinerend om naar te kijken en van te genieten, maar geeft ook inzicht in de lichamelijk en emotionele toestand van het dier, alsmede het aanpassingsvermogen dat van groot belang is voor het welzijn van dieren.

Dit jaar is het congres van dit College  in Nederland wat  de unieke gelegenheid biedt om binnen eigen land deel te nemen aan dit driedaags wetenschappelijk congres. Het thema is dit jaar: “Spotlight on animal behaviour problems - Focus on welfare, ethical and legal aspects"

Sprekers uit verschillende landen komen samen om actuele ontwikkelingen rondom dit thema te belichten. De voertaal is Engels.

European Veterinary Congress of Behavioural Medicine and Animal Welfare is van  donderdag 26 t/m zaterdag 28 september a.s. in de Philips Lichttoren te Eindhoven.

  • Donderdag 26 september staat volledig in het teken van Animal Welfare Sciences, Ethics and Law (AWSEL)
  • In de ochtend van vrijdag 27 september vindt een gecombineerde sessie plaats van Veterinary Behavioral Medicine (VBM) en AWSEL, met o.a. een aantal keynote sprekers en een panel discussie op het programma.
  • Op zaterdag 28 september staat volledig in het teken van Veterinair Behavioural Medicine (VBM).

Voor nadere informatie over locatie, programma en registratie, zie : https://www.evcbmaw.org/

Begindatum en -tijd
26 september 2019 09:00
Einddatum en -tijd
28 september 2019 18:00
Meer informatie
Meer informatie