Heel Utrecht loopt uit!

Een tentoonstelling in Het Utrechts Archief

Van tot

Vanaf donderdag 17 juni is in Het Utrechts Archief de tentoonstelling Heel Utrecht loopt uit! te bewonderen. De lustra van de Universiteit Utrecht werden lange tijd groots en uitbundig gevierd. En heel de stad deelde daar in mee. De tentoonstelling ‘Heel Utrecht loopt uit!’ moet elke Utrechter kennis laten maken met dat bijzondere stukje geschiedenis van de stad.

Historische wagens en bijzondere kostuums

Spectaculaire optochten met geheimzinnige farao’s, stoere ridders en machtige keizers: de 5-jaarsfeesten ter ere van de verjaardag van de universiteit zorgden lange tijd voor groot spektakel in de stad. Jong en oud liep uit om zich te vergapen aan de historische wagens, voorwerpen en kostuums van de bonte stoet studenten die door de versierde straten trok.

Geniet van historische kostuums, affiches en foto’s die voor de universiteitslustra werden gemaakt

In de tentoonstelling laten foto’s, films, kostuums en persoonlijke verhalen uit de periode 1901 – 1961  zien hoe de universiteit, studenten en inwoners van Utrecht samen uitbundig feest vierden. 

De totstandkoming

Alumni Boris Albrecht en René Kuijten deelden in een interview hun verhaal over de totstandkoming van deze bijzondere tentoonstelling in Het Utrechts Archief. Beiden zitten in het bestuur van de stichting Corpsmuseum & Archieven van het Utrechtsch Studenten Corps, dat sinds de jaren 80 een collectie heeft opgebouwd van duizenden objecten en meer dan 25.000 foto’s.

Lees meer

385 jaar wetenschap in Utrecht

Dit jaar vieren Universiteit Utrecht en UMC Utrecht 385 jaar wetenschap in Utrecht. Al 385 jaar werken wij met elkaar en met anderen aan een betere wereld. De tentoonstelling Heel Utrecht loopt uit! is een onderdeel van het lustrumprogramma. 

Begindatum en -tijd
Einddatum en -tijd
Locatie
Het Utrechts Archief, Hamburgerstraat 28
Entree
€ 2,50,- voor bezoekers. Gratis met Museumjaarkaart en voor studenten. Speciale actie: in de maand juni mogen medewerkers van de UU en het UMCU de tentoonstelling op vertoon van een medewerkerspas gratis bezoeken.
Meer informatie
Het Utrechts Archief