2 oktober 2018 van 10:00 tot 14:00

HBSC Symposium: De jeugd van tegenwoordig!

HBSC Symposium jeugdontwikkeling
Illustratie: Jill Calder

Hoe gelukkig en gezond zijn Nederlandse jongeren? Moeten we ons (nog) zorgen maken over hun alcoholgebruik? Zitten zij niet te veel op hun mobiel? Zijn jongeren tevreden over hun relatie met klasgenoten, vrienden en ouders? Hoe beleven zij school? Met welke jongeren gaat het goed en met welke juist niet? Welke veranderingen hebben zich in de laatste 16 jaar voorgedaan in hun gezondheid en welzijn?

Om antwoord te geven op deze en vele andere vragen, voerden de Universiteit Utrecht, het Trimbos-instituut en het Sociaal en Cultureel Planbureau in 2017 voor de vijfde keer het Health Behaviour in School-aged Children (HBSC) onderzoek onder 8.000 Nederlandse jongeren uit. De resultaten van dit onderzoek worden op 2 oktober gepresenteerd in een symposium. Tijdens het HBSC-symposium gaan de onderzoekers in op de belangrijkste bevindingen en reflecteren medewerkers van nationale kenniscentra zoals het RIVM en het Trimbos-instituut op deze resultaten. Ook jongeren komen aan het woord en is er ruimte voor discussie.

Het symposium richt zich op beleidsmakers, onderzoekers en professionals op het gebied van de gezondheid en het welzijn van jongeren. Het vindt plaats op 2 oktober tussen 10.00 – 14.00 (inclusief lunch) in de Boothzaal van de Universiteitsbibliotheek van de Universiteit Utrecht (Heidelberglaan 3, De Uithof, Utrecht). Deelname is gratis.

Begindatum en -tijd
2 oktober 2018 10:00