Gruuthuse: de creatieve kracht van meertaligheid

tot
Spoken-word-dichters maken kennis met het Gruuthuse-handschrift. © KB
Eerder dit jaar maakten de spoken-word-dichters al kennis met het Gruuthuse-handschrift. © KB

Tijdens Museumnacht Den Haag op 8 oktober 2022 reageren zes dichters in een spoken-word-voordracht op het Gruuthuse-handschrift, een handschrift dat rond 1400 ontstond in kosmopolitisch Brugge.

Gruuthuse

Rond 1400 stond Brugge bekend om haar wijdverbreide meertaligheid die voor veel literatuur zorgde, waaronder het beroemde Gruuthuse-handschrift.

Zes talentvolle jonge spoken-word-dichters maken tijdens Museumnacht Den Haag een cross-over naar de middeleeuwen. Ze lieten zich inspireren door een van de satirische liederen uit dit handschrift, over een erotisch uitstapje van een geestelijke, en brengen op 8 oktober de creatieve kracht van meertaligheid tot uitdrukking.

De performances van Sholeh Rezazadeh, Seckou Ouologuem, Robin Block, Radna Fabias, Ramona Maramis en Jörgen Gario worden ingeleid door hoogleraar Middelnederlandse tekstcultuur in internationaal perspectief Bart Besamusca en emeritus hoogleraar Middelnederlandse letterkunde Frank Willaert (Universiteit Antwerpen), die een meertalig lied uit het handschrift zal voordragen, en in goede banen geleid door Ellen Deckwitz.

Begindatum en -tijd
Einddatum en -tijd
Locatie
Koninklijke Bibliotheek Den Haag
Aanmelden

Koop hier een ticket voor de Museumnacht in Den Haag

Meer informatie
Meer informatie over deze voordracht tijdens Museumnacht Den Haag