18 maart 2019 van 19:00 tot 22:00

Op weg naar een duurzame samenleving

GEANNULEERD: Impact Night 2019: Hoe maken we het verschil?

Skyscraper walvis

UPDATE: De Impact Night is afgelast vanwege het schietincident in Utrecht vanmorgen. In de stad Utrecht geldt nog tot 18.00 uur dreigingsniveau 5 en we vinden een gebeurtenis met feestelijk karakter nu niet gepast.

Er zal een nieuwe datum voor de Impact Night worden gepland. We houden u daarvan op de hoogte.

De faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie (REBO) nodigt wij u van harte uit op de Impact Night 2019. Voor de faculteit is 2019 het jaar van ‘de walvis’. Tussen Hoog Catherijne en TivoliVredenburg ligt ‘Skyscraper’ – een grote walvis, gemaakt uit in zee gevonden plastic. Dat symboliseert onze betrokkenheid bij het duurzaamheidsvraagstuk.

Wie is verantwoordelijk?

Tijdens de REBO Impact Night 2019 staat de vraag centraal hoe we de transitie maken naar een duurzame samenleving. Waar ligt de verantwoordelijkheid voor deze transitie? Wat kunnen en mogen we verwachten van de overheid, en wat is de rol van bedrijven? Of moeten we het hebben van maatschappelijke organisaties en/of burgerinitiatieven? Wat kunnen burgers zelf doen? Nudges, kleine zetjes in de gewenste richting, kunnen hierbij helpen. Maar hoe maken we die mogelijk, en wie moet dat doen? Is dat toch weer een kwestie van overheidsinterventies? En welke verantwoordelijkheid heeft de universiteit eigenlijk?

Programma en sprekers

Tijdens een inspirerend avondprogramma in de Aula van het Academiegebouw (inloop vanaf 19.00, start om 19.45 uur) kunt u een bijdrage verwachten van key note spreker Peter Glas, de Deltacommissaris.

Ook gaan onze wetenschappers

in gesprek met experts uit de praktijk:

Na afloop van de Impact Night (vanaf 21.15 uur) nodigen wij u uit om een feestelijke borrel te drinken met uw (oud-)studiegenoten, vrienden, collega’s en/of externe partners.

Aanmelden en meer informatie

Bent u erbij? Meld u dan aan via onderstaande link. Voor meer informatie over de Walvis en daarmee verbonden activiteiten, zie uu.nl/walvis. Heeft u vragen? Mail gerust naar rebo.bestuurssecretariaat@uu.nl.
Wij hopen u te mogen begroeten op 18 maart!

Begindatum en -tijd
18 maart 2019 19:00